« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
FILETTINO

Talijansko selo proglasilo se kneževinom

U znak prosvjeda protiv mjera štednje talijanske vlade seoce Filettino odlučilo proglasiti neovisnost

Kneževina Filettino ima 550 stanovnika
Više o

Italija

,

neovisnost

,

Filettino

,

kneževina

Talijansko selo Filettino proglasilo se neovisnom kneževinom kako bi prosvjedovalo protiv mjera štednje koje je najavila talijanska vlada. Nova kneževina nalazi se 100 kilometara istočno od Rima, ima 550 stanovnika i upravo je uvela vlastitu valutu Fiorito.

Jedan od glavnih razloga nezadovoljstva je predviđeno administrativno spajanje Filettina sa susjednim Trevijem zbog rezanja troškova. Načelnik općine Luca Sellari odmah je proglasio neovisnost i otisnuo novčanice sa svojim likom.

Novac se odmah počeo koristiti u mjestu, a novi val turista koji dolaze u samoproglašenu kneževinu također je potaknuo prodaju valute. Kako su vijest o proglašenju kneževine prenijeli svi svjetski mediji, stanovnici uživaju u novostečenoj slavi i pojačanom zanimanju turista.

Stoga su odmah napravili službenu internetsku stranicu, izradili grb kneževine, a kao glavni argument za odluku o neovisnosti Sellari kaže da je Italija kroz povijest uvijek bila spoj malih kneževina, a i ako San Marino može imati suverenitet, zašto ne bi i Filettino.


04.09.2011. 14:10:10
Novi komentar
nužno
nužno