« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
AGCOM:

Talijanski mediji pokazuju pristranost prema Berlusconijevoj vladi

AGCOM, talijanska regulatorna agencija za komunikacije, amjerava uputiti žalbu zbog favoriziranja aktualne talijanske vlade na Mediasetu i TG1

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

televizija

,

Mediaset

,

pomoć siromašnima

Talijanska regulatorna agencija za komunikacije Agcom u četvrtak je kritizirala najutjecajnije televizijske programe državne televizije i dva Mediasetova kanala, rekavši kako su pristrani u korist vlade premijera Silvija Berlusconija.

U priopćenju Agcoma, neovisne institucije čije su dvije glavne zadaće zajamčiti jednake uvjete za razvoj poštene tržišne utrke te zaštititi temeljna prava svih građana, stoji kako će državnome programu TG1 (Telegiornale 1) i još dvama programima koji se prikazuju preko Mediaset kanala, uputiti žalbu zbog favoriziranja aktualne talijanske vlade u razdoblju od srpnja do rujna.

Vlasnik Mediaseta je medijski tajkun i talijanski premijer Silvio Berlusconi, čija vlada "svoje ljude" postavlja na mjesta članova upravnog odbora RAI-ja. "Žalbom Agcoma želi se ukazati na činjenicu da je, čak i kada se pozivamo na temeljna pravila, TG1 postao glas talijanske vlade", rekao je Paolo Gentiloni koji je zadužen za medije u oporbenoj Demokratskoj stranci. Glasnogovornik Berlusconijeve koalicije Daniele Capezzone na to je spremno odgovorio kako su ljevičarski zastupnici zaboravili da je TG1 u prošlosti favorizirao "ljevičare". Sklonost talijanskih medija Berlusconijevoj vladi čest je predmet sporova i rasprava. (hina/metro-portal)

22.10.2010. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno