« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ZVUČI POZNATO?

Talijanske bolničare na prijemnom ispitu ispitivali o receptu za sladoled

Test opće kulture imao je pitanja o receptu za omiljeni sladoled mladih Rimljana, o kojem kandidati iz provincije nisu znali ništa

Grattachecca
Više o

Italija

,

prijemni ispiti

,

medicinse sestre

Kao i na našem Filozofskom fakultetu, pitanja iz opće kulture često su tema žučnih rasprava. Naime, kandidate za visoku školu za medicinske sestre i primalje testirali su na prijemnom ispitu, a pitanja su izazvala veliku buru u Italiji. 

U testu opće kulture 8.000 kandidata za zdravstveni odio Sveučilišta La Sapienza bilo je postavljeno pitanje o mirisu koji je temelj za pripravu ledenog deserta "grattachecca" sestre Marie, omiljenom među mladim Rimljanima.

To i još nekoliko takvih pitanja zadali su muke kandidatima iz provincije koji nisu imali pojma što je "grattachecca", rimski specijalitet na bazi voćnog sirupa s drobljenim ledom a ispravan odgovor na pitanje glasi limun.

Predsjednik talijanskog udruženja liječnika opće prakse se pobunio protiv tog testa i raznih lutrija koje ne procjenjuju spremnost na obavljanje te profesije.

"Ta vijest nasmijava, ali mogla bi nas i rasplakati jer pokazuje potpunu samovoljnost u mjerilima pristupa sveučilištu", komentira dnevni list Corriere della Sera.

Sveučilišni sindikat Udu je najavio kolektivnu žalbu.

11.09.2011. 14:06:52
Novi komentar
nužno
nužno