« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NAKON NJEMAČKE

Talijani i Nizozemci osigurali EURO

Nizozemci su slavili u Helsinkiju protiv Finske s 2:0, te uvjerljivo osvojili prvo mjesto u skupini s maksimalnim učinkom, svih osam pobjeda i razlikom zgoditaka 34:5

Fotografija vijesti
Više o

kvalifikacije za EP

,

Euro 2012.

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

Nakon što je to prva učinila reprezentacija Njemačke, sinoć su se sigurnim putnicima na EURO 2012. pridružile i Nizozemska i Italija, piše Hina.

Nizozemci su slavili u Helsinkiju protiv Finske s 2:0, te uvjerljivo osvojili prvo mjesto u skupini s maksimalnim učinkom, svih osam pobjeda i razlikom zgoditaka 34:5. Protiv Finaca su pobjedu donijeli pogoci Kevina Strootmana (29) i Luuka de Jonga (90+3), dok su domaćini od 60. minute igrali bez isključenoga Hatemaja. U ovoj skupini veliku borbu za drugo mjesto vode Mađari, koji su slavili s 2:0, kod Moldavije, te Švedska, koja je s 5:0 slavila protiv San Marina.

U skupini C Srbi su očekivano u Beogradu pobijedili Farske otoke s 3:1, dok je Italija osigurala prvo mjesto i nastup na EURU pobjedom protiv Slovenije u Firenci s 1:0. Pogodak vrijedan EURA postigao je Pazzini pet minuta prije kraja. Talijani dvije utakmice dokraja imaju osam bodova više od Srba.

U dvoboju B skupine kvalifikacija za EURO 2012 u Moskvi su nogometaši Rusije i Irske igrali 0:0. Unatoč velikom broju prilika i ogromnoj nadmoći u posjedu lopte, Rusi nisu uspjeli postići zgoditak protiv upornih Iraca, koji su se branili čitavu utakmicu. Rezultat sa stadiona Lužnjiki ostavlja ovu skupinu potpuno otvorenom, jer je iznenađenje večeri priredila Armenija koja je u gostima svladala Slovačku s čak 4:0, pa sada Armenci konkuriraju za drugo mjesto. U listopadu ključnu utakmicu igraju Slovačka i Rusija, a rasplet čekaju Irci koji imaju dva boda manje od vodećih.

U skupini D BiH je svladala u Zenici Bjelorusiju pogotkom Misimovića tri minute prije kraja, kada su Bjelorusi imali dva igrača manje. U drugom susretu ove skupine Rumunjska i Francuska su odigrali 0:0, što je rezultat koji daje nadu da će nakraju BiH biti barem druga.

U skupini A u Bakuu su Azerbejdžanci svladali Kazahstan s 3:2, a domaćini su tri pogotka postigli u 15 minuta drugoga dijela. U Beču su Austrija i Turska odigrali bez zgoditaka, 0:0, čime su Turci ostali u utrci za drugo mjesto, a Austrija definitivno ispali. Njemačka je iz ove skupine već ranije osigurala nastup na EURU.

U skupini G Engleska je kod kuće jedva svladala Wales s 1:0, dok je Švicarska pobjedom nad Bugarskom (3:1) ostala u igri za drugo mjesto.

Veliku pobjedu ostvarila je Danska koja je u Kopenhagenu pobijedila Norvešku s 2:0, te će s Portugalom voditi borbu za prvo mjesto u skupini.

Domaćin prvenstva Ukrajina doživjela je blamažu u prijateljskoj utakmici kod Češke (0:4).

07.09.2011. 09:19:00
Novi komentar
nužno
nužno