« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Talijani dali zeleno svjetlo za NATO

Italija ratificirala protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (NATO)
Više o

NATO

,

nato pristupanje

Italija je ratificirala protokol o pristupanju Republike Hrvatske NATO-u i time postala 15. država koja je to učinila, priopćilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija primilo je obavijest o potvrdi Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Republiku Hrvatsku od strane Senata Talijanske Republike. Time je završena procedura ratifikacije Protokola u oba doma talijanskog Parlamenta", navodi se u priopćenju.

Ovim činom talijanski Parlament postao je petnaesti, od 26 članica NATO-a, koji je ratificirao Protokol o proširenju NATO-a na Republiku Hrvatsku. Već prije to je učinjeno u Mađarskoj, Latviji, Sjedinjenim Američkim Državama, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Turskoj, Norveškoj, Danskoj, Španjolskoj, Estoniji i Češkoj.

"MVPEI ratifikaciju Protokola od strane talijanskog Parlamenta smatra značajnim korakom u cjelokupnom procesu pristupanja Hrvatske NATO-u. Ministarstvo je čvrsto uvjereno da je Republika Hrvatska spremna na preuzimanje veće odgovornosti u svjetskim odnosima, zadobivajući time aktivniju ulogu i utjecajniji položaj u međunarodnoj zajednici", stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

23.12.2008. 13:04:02
Novi komentar
nužno
nužno