« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
reakcije

Talibanizacija Hrvatske

Hrvatsko kulturno vijeće izdalo je priopćenje u svezi s izjavom Stjepana Mesića o talibanizaciji Hrvatske u kojem brani Crkvu u Hrvata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

Stjepan Mesić

,

HKV

,

talibanizacija hrvatske

,

Crkva u Hrvatskoj

,

kršćanske vrijednosti

Hrvatsko kulturno vijeće (HKV) drži da je hrvatski predsjednik izjavom o talibanizaciji Hrvatske neistinito i zlonamjerno prikazao djelovanje Crkve u Hrvata, koja ima pravo i dužnost izreći svoje mišljenje o svim pojavama društvenoga i političkog života, ocjenjujući ih prema etičkim kriterijima kojima su temelj kršćanske vrjednote.

"Upućujući Crkvu i njezine predstavnike da se natječu na izborima, predsjednik Mesić pokazuje zluradu ignoranciju, koja se teško može podvesti pod sirovu neduhovitost", kaže u priopćenju Hrvoje Hitrec, predsjednik HKV.

Navodeći kako je Crkva, naime, dobila izbore u hrvatskome narodu prije trinaest stoljeća i od tada do danas njezin nauk ima povjerenje Hrvata, Hitrec napominje kako hrvatski narod - možda više nego ijedan drugi, poradi burne i tragične prošlosti - znade značenje križa, te ga Hrvati i iz toga razloga štuju privatno i javno, kao i ostale kršćanske simbole.

"Svaki pokušaj nasilnoga progona križa iz javnih prostora, pa tako i ureda, škola i sudskih dvorana, vodio bi natrag u doba licemjerja i zabrana iz totalitarnog sustava", navodi se u priopćenju HKV-a.

Izvor: Hina

16.08.2009. 18:04:40
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    17.08.2009. 04:05
    Prilično je simpatično vidjeti predsjednika jednog kulturnog vijeća koji tako pravocrtno vidi i tako jednolično definira povijesne podatke. Kao da je živio tijekom svih tih trinaest stoljeća i vidio kako se 'izabirala' ta nova religija. Nadasve kulturno, uvjeren sam...

    Uz to spomenuti licemjerje i Crkvu u istoj rečenici, a ne vidjeti šumu od drveta, dovoljno govori o 'kulturi' u Hrvata...
  2. avatar
    G_Gledic
    17.08.2009. 14:46
    Zna se da je Crkva kao institucija kroz stoljeća redovito djelovala u sekularnim sferama što joj je, naravno, oduzelo kredibilitet. I to važi za većinu crkvi.
Novi komentar
nužno
nužno