« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NOVOSTI

Tajvanski TSMC započinje proizvodnju A13 chipseta tvrtke Apple

Nadolazeći A13 biti će temeljen na 7nm proizvodnom procesu što će svakako rezultirati vrhunskim performansama

Novi chipset je spreman
Novi chipset je spreman (Arhiva)
Više o

Apple

,

A13 chipset

Svima je već poznato kako će Apple u rujnu predstaviti nove modele iPhone pametnih telefona (među kojima će zasigurno biti i iPhone 11).

Nove uzdanice Apple biti će pokretane A13 chipsetom, no ono što je uz ovaj chipset zanimljivo je ono tko će ga proizvoditi. Premda za sada još nije i službeno potvrđeno, sve se čini da će to biti Tajvanski TSMC.

Tome u prilog ide i izvješće Bloomberga kako je TSMC započeo probni proizvodni proces chipseta, dok se početak stvarnog proizvodnog procesa očekuje krajem mjeseca. Nadolazeći A13 biti će temeljen na 7nm proizvodnom procesu što će svakako rezultirati vrhunskim performansama te maksimalnom potrošnjom baterije na nadolazećim iPhone modelima.

Kada smo se dotaknuli modela, navedimo kako će Apple između ostalog predstaviti i osvježeni XR te XS i XS Max modele a jedan od njih biti će svakako i iPhone 11.

Naravno ovdje ne smijemo zaboraviti i nadolazeći iOS 13 te njegov „Dark mode" koji će dosadašnje korištenje iOS platforme učiniti posve novim iskustvom.

Za kraj kažimo kako će ovogodišnji iPhone modeli dolaziti sa mogućnošću punjenja drugih uređaja, kako to imamo prilike vidjeti na konkurentskim modelima Samsunga te Huaweija.

Piše: Nino Krstačić
14.05.2019. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno