« Televizija
objavljeno prije 8 godina
VIASAT

Tajni podzemni život na Viasat Nature

Tijekom ovog spektakularnog putovanja Tajni podzemni život otkriva nam tajne funkcioniranja tog prostranog podzemnog svijeta

Tajni podzemni život
Tajni podzemni život (Viasat Nature)
Više o

Viasat Nature

,

Tajni podzemni život

Podzemni nam je svijet toliko nepoznat da je dovoljno zaviriti tek nekoliko metara ispod površine da bismo otkrili posve neistraženo carstvo. Dosad je istražen tek djelić bogatoga svijeta koji živi u zemlji, a znanstvenici procjenjuju da se u tlu najvjerojatnije nalazi 70 % neistraženih živih organizama.

Tijekom ovog spektakularnog putovanja Tajni podzemni život otkriva nam tajne funkcioniranja tog prostranog podzemnog svijeta. Tlo nije samo običan ekosustav, već je i samo pravi živi organizam u kojem žive bezbrojna međusobno ovisna stvorenja: životinje, biljke, gljive, bakterije i virusi ujedno su i stanovnici i tvorci okruženja u kojemu žive.

U dokumentarcu u dva dijela zavirit ćemo u prvih nekoliko metara pod zemlju te otkriti tajni, ali aktivni svijet zemaljskih građevinara. Potom ćemo istražiti neočekivane biološke aktivnosti u dubljim slojevima tla i otkriti organske i mineralne tajne koje se kriju nekoliko kilometara ispod površine. Dokumentarac je sniman vrhunskom tehnologijom i nudi fantastičan uvid u podzemni svijet te otkriva tajne mehanizme našeg planeta.

Dokumentarac Tajni podzemni život pratite na kanalu Viasat Nature od utorka, 24. svibnja u 20 sati. 

24.05.2016. 10:19:00
Novi komentar
nužno
nužno