« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ISIL?

Tajne službe najavile teroristički napad na Norvešku

Norveška policija, općenito nenaoružana, iznimno će patrolirati s oružjem slijedeća četiri tjedna zbog opasnosti od 'vjerojatnog' napada na koju su upozorile obavještajne službe

Norveški policajci obično hodaju bez oružja
Norveški policajci obično hodaju bez oružja (Twitter)
Više o

policija

,

Norveška

,

teroristički napad

,

tajne službe

Norveška će policija patrolirati naoružana ulicama ove skandinavske zemlje zbog najave terorističkog napada od strane tajnih službi, javljaju mediji navodeći kako se radi o izuzetno čudnoj pojavi, jer su norveški policajci uglavnom nenaoružani.

'Uniformirani policajci na zadacima nadzora i intervencije od danas su naoružani pištoljima', objavila je u utorak uprava norveške policije. 'Razlog je povezan s procjenom opasnosti obavještajnih službi (PST) koja kaže da su policija i vojska moguće mete terorističkih napada', piše u priopćenju.

PST je 5. studenoga ocijenio 'vjerojatnim da Norveška bude izložena prijetnji i pokušaju terorističkog atentata' tijekom 12 mjeseci, pozivajući se na izvršene ili osujećene napade nedavno u Kanadi, Londonu i Australiji.

Norveške vlasti strahuju od povratka u zemlju ratobornih i radikalnih džihadista nakon što su se borili u Siriji. Po PST-u, šezdesetak osoba koje imaju veze s Norveškom pridružilo se džihadističkim organizacijama u Siriji.

'Može se reći da je četiri tjedna (predviđeno trajanje naoružavanja policajaca) prilično kratak rok ali to je zato što želimo novu procjenu' za mjesec dana, izjavio je prošlog tjedna ministar pravosuđaAnders Anundsen.

U Norveškoj policija patrolira općenito bez oružja, ali ga smije držati u prtljažniku vozila.

26.11.2014. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno