« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
OSVRT

Tajanstveni ciklus kolaža Bojana Doleneca

Nedavno je započeo ciklus izvodeći ga u kombiniranoj tehnici kolaža,uz akril i akvarel na papiru sa stanovitim futurističkim elementima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Bojan Dolenec

U posljednje vrijeme akademski slikar Bojan Dolenec sve se češće okreće novim temama i izazovnim motivima u traženju cjelovitih likovnih odgovora u različitim likovnim tehnikama ili u njihovim zanimljivim kombinacijama.

Tako je nedavno započeo ciklus izvodeći ga u kombiniranoj tehnici kolaža, uz akril i akvarel na papiru sa stanovitim futurističkim elementima.

Ciklus obiluje vratolomnim oblicima,lebdećim konstrukcijama u prostoru, raznolike simbolike od čudesnih životinja do dominantnih površina boje.

Osjeća se strujanje snage, pokret je vidljiv i opipljiv, to je svijet koji se mijenja, svijet u dugotrajnim vremenima promjene i nastanka novoga i samo se može pretpostavljati kako će on izgledati.

Dolenec se u ovom ciklusu snažno udaljio od svojih poznatih i prepoznatljivih motiva, obale i mora s karakterističnim kolorom i zaronio u nešto posve novo, nepoznato, izazovno.

Ciklus kolaža Bojana Doleneca možda je tek prvi korak u oživotvorenju ideje koja će slikaru omogućiti iznimnu kreaciju.

Piše: Miroslav Pelikan
06.02.2022. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno