« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRAVNI POREDAK

Tadić: Srbija i Hrvatska traže rješenje za izvansudsku nagodbu

Srbijanski predsjednik izjavio je kako se želi postići rješenje koje bi omogućilo vođenje postupaka protiv onih koji su počinili zločine

(Tea Cimaš/Cropix)
Više o

Boris Tadić

,

tužba za genocid

,

Ivo Josipović

,

izvansudska nagodba

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedjelju da Srbija i Hrvatska namjeravaju pronaći rješenje koje bi omogućilo izvansudsku nagodbu za međusobne tužbe za genocid koje su podnijele pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, prenose elektronički mediji.

Tadić je novinarima u Laktašima u Bosni i Hercegovini kazao kako se želi postići rješenje koje bi omogućilo vođenje pravnih postupaka protiv onih koji su počinili zločine, pri čemu prava žrtava ni na koji način ne bi bila dovedena u pitanje.

"Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i ja smo o tome razgovarali tijekom posljednjeg sastanka i tragamo za modalitetom kojim se ne bi porekao pravni poredak i ni po koju cijenu zaštitili zločinci", objasnio je srbijanski predsjednik.

Kako se navodi, Tadić, koji je u nedjelju nazočio komemoraciji u Donjoj Gradini u BiH povodom 65. obljetnice proboja jasenovačkih logoraša, u ponedjeljak će boraviti u istočnoj Hercegovini, dok će u utorak boraviti u Mostaru gdje bi se na rubu gospodarskog sajma mogao susresti s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem ukoliko i on bude nazočio ovom događaju. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 19:54:42
Novi komentar
nužno
nužno