« Clubbing
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
PARTY

Sweet Sound of Summer u Šibeniku

Party je humanitarnog karaktera, sav prihod od party-a ulaže se u uređenje športskih sadržaja na Jadriji

Sjajan party na Jadriji
Sjajan party na Jadriji (Arhiva)
Više o

Šibenik

,

Sweet Sound of Summer

,

Jadrija

Sweet Sound of Summer poziva Vas  na plažu Jadrija na već tradicionalnu lokaciju gdje dovodimo Hrvatskog najpoznatijeg i najuspiješnijeg glazbenika elektronske glazbe koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda.

Jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. pod pseduonimom Unreal da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother's Yard. Njegovo ime je PETAR DUNDOV! 

Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je , prema brojinim kritičarima techno glazu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea. 

Nakon sto je pokazao svoje radove Jeff Mills-u izdao je Sculptures 1-3 na njegovoj etiketi Tomorrow 2001. Godinu dana kasnije se pridruzio Belgijskoj etiketi Music Man. 

Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovom drugom albumu "Escapements" te na posljednjem "Ideas from the Pond", objavljenom u ožujku ove godine na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man. Petra Dundova nezaobilazno se spominje u gotovo svakom članku, filmu ili knjizi koja opisuje povijest techno glazbe te s pravom spada u svjetske velikane ovog pokreta.

 [Line up]
 ■ Petar Dundov Music man | Tomorrow [ZG/CRO]www.petardundov.com
 ■ Martyn C. Cream music | Ssos [ZG/CRO]www.soundcloud.com/martync-musicwww.facebook.com/MartynCmusic
 ■ Nicehell Ssos [SI/CRO]https://soundcloud.com/nicehell
 ■ Biella & Astrall Southpark | Adverso | Get Funky Music | Bonzai [ST/SI/CRO]www.biellaandastrall.wix.com/biellaandastrall
 ■ Omega Drive [SI/CRO] Techno Artillery Rec.http://soundcloud.com/omegadrivenewstyle
 ■ The Fogsellers [SI/CRO]
 ■ DJ Chuby [TI/CRO]
 ■ Santiago Batacosta [SI/CRO]
 ■ Si-Khaos Mafia [SI/CRO]
 ■ and many more...

Zbog nedostatka glazbenih manifestacija kao i kulturno-zabavnih sadržaja uopće na Jadriji, došlo je do pokretanja, sad već tradicionalnog, party-a Sweet Sound of Summer.Sve je počelo 2007. godine. Frustriran općom dosadom i nedostatkom sadržaja, Tonko Mikulandra a.k.a. NiceHell u suradnji sa športskim društvom Jadrija, pokreće Sweet Sonud of Summer.

Party je humanitarnog karaktera, sav prihod od party-a ulaže se u uređenje športskih sadržaja na Jadriji. Party je usmjeren na mlade šibenske DJ-e. Osim njih, štovatelje elektronskog zvuka tradicionalno razveseli i jedan poznatiji DJ. Prve godine to je bila DJ Lady M,zatim DJ E-Base,Steve Parker, Lea Dobricic, El Sam & Dave Droid,i ove godine Petar Dundov.

Festival je smješten na predivnoj Šibenskoj plaži  Jadrija koja se nalazi na poluotoku Srima,  a održava se od zalaska pa sve do  izlaska sunca uz direktni pogled na more.
 Kao i svaku godinu ulaz je BESPLATAN  za sve posjetitelje!

02.08.2013. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno