« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
NAJAVE

Svjetska umjetnica suvremenog cirkusa prezentira svoj rad u Zagrebu

U subotu 18.ožujka u 19 sati francusko - brazilska umjetnicu Alice Rendeu predstaviti će zagrebačkoj publici izvedbeni materijal javnom prezentacijom rada u nastajanju u Pogonu Jedinstvo

Alice Rende
Alice Rende (Clara Pedrol)
Više o

Alice Rende

Od 13. do 19. ožujka Cirkorama ugošćuje francusko - brazilsku umjetnicu Alice Rende, predslektiranu za circusnext ediciju 2023.

Alice će tjedan dana provesti u umjetničkom istraživanju za svoj solo projekt "Fora", rezidenciji u sklopu circusnext platforme ( https://circusnext.eu/ )

Alice istražuje umjetnički koncept nazvan "Fora" kroz formu suvremenog cirkusa. Ideja umjetnočkog istraživanja koja vodi gotovoj predstavi, kako sama navodi je:

"Prisiljena na uvijanje kako bi se prilagodila preuskom prostoru, odlučujem pobjeći. Nakon uspješnog bijega, uvijanja ostaju poput jeke u tijelu. Između straha, zadovoljstva i iznenađenja, nastavljam prkositi svojim nevidljivim zidovima.

"Fora" znači "vani" na portugalskom, katalonskom, sardinijskom... U ovom solo projektu uvijeni ( zgrčeni) pokret je očajnička strategija protiv dominacije, kao i počast onima koji se ne uklapaju."

Nakon prezentacije publika će imati priliku sudjelovanja u razgovoru s umjetnicom.

Ulaz na prezentaciju je slobodan, donacija dobrodošla!

ALICE RENDE

Nakon završenog studija na Brazilskoj nacionalnoj cirkuskoj školi i magisterija iz izvedbenih umjetnosti na Federalnom sveučilištu u Rio de Janeiru, sudjelujeu stvaranju predstave Silenzio u režiji Roberta Magra. Godine 2019. predstavlja se performansom "Passages" na Grec festivalu u Barceloni, nakon čega nastavlja s profesionalnim školovanjem na Ecole Supérieure des Arts du Cirque de Toulouse Occitanie, Esacto'Lido. Trenutno je posvećena doktoratu na temu vrtoglavice u cirkuskoj umjetnosti i radi na svojoj solo predstavi "Fora". Alice također podučava kontorcionistički pokret u institucijama za profesionalno usavršavanje kao što su FLIC Scuola di Circo (Torino / Italija), Nacionalna škola cirkusa u Châtelleraultu (Francuska) i Nacionalna škola cirkusa u Brazilu (Rio de Janeiro).

 

16.03.2023. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno