« Fun
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
S PREDUMIŠLJAJEM??

Svizac gadno pogriješio i sada mu sude!

Snijeg koji pada ne samo u Hrvatskoj, već i u Americi, dokaz je da je svizac Phil bio u krivu kad je najavio dolazak proljeća

Više o

Punxsutawney Phil

,

svizac Phil

,

Groundhog day

Vlasti američke savezne države Ohio objavili su "optužnicu" protiv svizca Punxsutawney Phila, čuvenog po predviđanju dolaska proljeća, jer je ove godine pogriješio. 

Predvidio je rani dolazak proljeća kada je 2. veljače izašao iz jazbine i vidio svoju sjenku. Međutim, ironični tužioci iz oblasti Butler u Ohiou optužili su glodara da je namjerno zavarao javnost. Prema njihovim navodima, ovakav prekršaj treba kazniti smrću.

"Punxsutawney Phil je to učinio namjerno i s predumišljajem je naveo  ljude da vjeruju da će proljeće doći ranije", navodi tužilac Michael T. Gmoser. On je dodao da je pogrešna prognoza prekršaj "protiv mira i dostojanstva države Ohio".

Predsjednik kluba koji organizra "Dan svizaca" Bill Deely rekao je da Phil ima svog odvjetnikada će se boriti protiv pokušaja ekstradicije vlasti Ohioa. On smatra da je smrtna kazna "preoštra" kazna za njihovog omiljenog glodara.

Jeffrey Lundy, dopredsjednik Kluba ljubetelja svizaca iz Punxsutawneyja tvrdi da će biti potrebno 15 istreniranih lovaca da bi se uhvatilo i privelo Phila pravdi.

Putem društvenih medija bilo je mnogo priče o pogrešnom predviđanju svizca o ranom dolasku proljeća. Temperatura zraka u Ohiou je trenutno niska i za sutra je predviđena i sniježna oluja.
Svake godine više tisuća posjetitelja dođe u gradić na zapadu Pensilvanije Punxsutawney, koji je, kao i njegovog najslavnijeg stanovnika, svizca Phila, proslavio film Groundhog day (Beskrajni dan) iz 1993. godine s BIllom Murrayem u glavnoj ulozi. Bill Murray je u filmu već jednom pokušao ubiti Phila, ali to mu nije uspjelo.

Što se nas tiče, pogled kroz prozor svjedoči da je Phil definitivno pogriješio.

24.03.2013. 00:09:48
Novi komentar
nužno
nužno