« Nogomet
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SP BRAZIL 2014

Švicarska pregazila Honduras, Francuska odigrala nulu s Ekvadorom

Švicarska je na krilima Shaqirija i Drmića razmontirala Honduras, dok je Francuska odigrala bez golova s Ekvadorom, što im je bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini

Benzema i društvo nulom izborili osminu finala i Nigeriju
Benzema i društvo nulom izborili osminu finala i Nigeriju (Arhiva)
Više o

SP Brazil 2014

,

Francuska Ekvador

,

Švicarska Honduras

,

Xerdan Shaqiri

,

Josip Drmić

Švicarska je pobijedila Honduras 3:0 uz hat-trick Shaqirija kojem je dva puta asistirao Drmić i izborila mjesto u osmini finala gdje će igrati protiv Argentine.

Švicarci su u vrelom i vlažnom Manausu krenuli odlučno od samog početka, a Shaqiri je prvi gol postigao fantastičnim udarcem već u petoj minuti, da bi golijadu nastavio u 30. minuti na asistenciju Josipa Drmića.

Nakon toga se probudio i Honduras, imali su nekoliko lijepih prilika, no u 70. minuti Shaqiri je stavio točku na i trećim golom, ponovno nakon nesebičnog dodavanja Drmića. Švicarska je tako osvojila drugo mjesto u skupini i ide na Argentinu u osmini finala. Probudili su se i Messi i Shaqiri, to će biti meč koji svakako treba gledati.

Francuska je goropadno počela prvenstvo, no polako usporava, pa je tako odigrala jednu ziherašku utakmicu s Ekvadorom u kojoj joj je bilo dovoljno neriješeno za prvo mjesto u skupini. 

Tako su se i postavili, neutralizirajući Enera Valenciju i nakon isključenja njegovog brata, prve zvijezde Antonia Valencie u 50. minuti ostvarili željeni rezultat, pobijedivši u skupini i u osmini finala idu na Nigeriju, koja igra sve bolje kako prvenstvo odmiče.

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje

26.06.2014. 00:30:14
Novi komentar
nužno
nužno