« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
JOSIPOVIĆ PORUČIO

Svi u Hrvatskoj mogu imati pošteno suđenje, pa tako i Sanader

Svi u Hrvatskoj mogu imati pravedno suđenje pa tako i bivši premijer, rekao je hrvatski predsjednik

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

suđenje

,

Ivo Josipović

"Ja sam uvjeren da svatko pa i bivši premijer Sanader u Hrvatskoj može imati pravedno suđenje", kazao je Josipović, ističući da će to suđenje biti pod velikom lupom ne samo hrvatske već i međunarodne javnosti. "Uvjeren sam da će naše pravosuđe donijeti sigurno zakonitu i pravednu presudu", rekao je hrvatski predsjednik, koji nije želio govoriti o tome o kakvoj bi se presudi moglo raditi.

Zemaljski sud u Salzburgu u ponedjeljak je odobrio izručenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera Hrvatskoj. Sanaderov bečki odvjetnik Werner Suppan najavio je odmah žalbu na odluku suda jer tvrdi da bivši premijer u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje. O žalbi odlučuje Viši zemaljski sud u Linzu, a do odluke te sudske instance trećeg stupnja bivši hrvatski premijer ostaje u pritvoru u Salzburgu, u kojem se nalazi od 10. prosinca prošle godine.

Bivšeg premijera Hrvatska tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva. Istražuje se njegova uloga u slučaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeća izvučeno više milijuna kuna. Nadalje u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. Josipović u Firenzi sudjeluje na konferenciji o stanju Europske unije, a primit će i prestižnu nagradu Galileo 2000 za mir.

09.05.2011. 14:57:57
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    vinac
    11.05.2011. 14:44
    Pitam se sto je u Hrvatskoj posteno????
  2. avatar
    xena
    11.05.2011. 14:56
    1. čime je on zaslužio pošteno suđenje?
    2. koji korumpirani bogataš je dobio poštenu kaznu u hrv?
Novi komentar
nužno
nužno