« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MINISTARSTVO TURIZMA

Svi su gosti u Hrvatskoj jednako dobrodošli

Ministarstvo turizma reagiralo je na napise u "Makarskom primorju" u kojima se govori o turistima iz BiH u negativnom kontekstu

Više o

turizam

,

Damir Bajs

,

Makarska

U Hrvatskoj ne postoje gosti prvog i drugog reda i svi su jednako dobrodošlin neovisno od kuda dolaze i prema svima se mora jednako postupati, reakcija je Ministarstva turizma na jučerašnji sporni napis u „Makarskom primorju", prenosi Hina.

Ističući da su stajalište o tome da su svi gosti u Hrvatskoj dobrodošli izrazili i nekoliko puta ranije, iz Ministarstva turizma naglašavaju da se to svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji hrvatsku obalu i ove godine posjećuju u povećanom broju.

U tekstu u "Makarskom primorju" o gostima iz BiH, koji vikendom dolaze na jednodnevne izlete, govori se kao o "kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati".

Tjednik, uz ostalo, navodi kako se vikendi ljetom pretvaraju u pohode stanovništva susjedne Bosne i Hercegovine na plaže Makarskog primorja, deseci i stotine autobusa prevoze susjede kako bi se sunčali, kupali i osvježili na moru i na plažama, sve to za vrlo mali novčani iznos.

Navodeći da ti gosti gotovo ništa ne troše, u tekstu se tvrdi da "od ovakvih gostiju nitko nema nikakve koristi", te da se "sve svodi na to da su ovakvi gosti opterećenje bez ikakve koristi lokalnoj zajednici ili onima koji se bave turizmom".

28.07.2011. 15:09:00
Novi komentar
nužno
nužno