« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Sve je spremno za Maraton lađa

Sve je spremno za sutrašnji 11. maraton lađa "Neretva 2008." na kojemu će se 33 ekipe natjecati na stazi dugoj 22,5 kilometara.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Denis Jerković, CROPIX)
Više o

Maraton Lađa

,

Neretva

Maraton će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića koji je na Olimpijskim igrama u Kini, pa će ga predstavljati njegov izaslanik.

Maraton počinje u 17 sati ispod mosta u Metkoviću, a staza vodi preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama, gdje se prve lađe očekuju oko 20 sati.

Jedina ženska lađarska ekipa je posada "Metkovke" iz Metkovića, a uz sedam ekipa iz doline Neretve natjecat će se i Udruga lađara iz Zagreba, Čeljevo iz BiH, lađari iz Siska, Comunita Croatia del Molize iz Italije, Vatrogasci iz Bjelovara, Žrnovski galijoti iz Korčule te još neke ekipe iz Hrvatske.

Organizatori kažu da se sigurno neće ponoviti lanjske pogreške kada su deseci uzvanika i gostiju ostali na suhom jer se nisu mogli ukrcati na uzvanički brod. Tako će neposredno prije početka Maratona biti izdana posebna odobrenja za plovidbu Neretvom kako bi se izbjegle nepotrebne gužve te natjecanje učinilo sigurnijim za lađare.

Uz to, stazom će biti zabranjena plovidba svim brodovima, lađama, gliserima, skuterima i drugim plovilima.

Organizatori očekuje da će sutrašnji neretvanski spektakl vidjeti više od 50.000 gledatelja. (HINA)

08.08.2008. 13:59:44
Novi komentar
nužno
nužno