« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kažnjavanje

Sutlić traži smjenu ravnatelja HTV-a Blage Markote

Ovo je drugi ravnatelj kojeg smjenjujete, nešto ne valja s vama, a ne s njima, izjavio je Domagoj Burić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Domagoj Burić

,

Vanja Sutlić

,

Blago Markota

,

Siniša Grgić

,

Sanja Modrić

,

HRT smjene

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić danas je na sjednici Programskoga vijeća najavio da će tražiti razrješenje ravnatelja HTV-a Blage Markote. Kako prenosi Jutarnji list, Sutlić kaže da ima punu podršku Ravnateljstva HRT-a. Dodaje da je odluka donesena na posljednje dvije sjednice Ravnateljstva.

Sutlić kaže da će se nakon odlaska Markote rješavati otvorena pitanja o programu HTV-a, a od Markote je tražio da mu da svoj mandat na raspolaganje, te tvrdi da je rekao da će to i učiniti.

Blago Markota ipak se predomislio, i Sutliću navodno u petak rekao kako je to bio ''samo njegov manevar''.

Ravnatelj televizije danas kaže da je bio lojalan suradnik gospodinu Sutliću i uvijek su besprijekorno surađivali.

''Problem je počeo kada je počeo nasjedati na priče da rovarim protiv njega i kada je od mene prije dva tjedna tražio da prisustvujem sastanku ogranka HND-a na HTV-u. Odbio sam to jer nisam član HND-a. Tada je puklo i rekao mi je da radim protiv njega. Što se tiče zahtjeva za mojim mandatom, to je bilo u razgovoru u birtiji", kaže Markota.

Namjeri nove smjene usprotivio se direktor programa HTV-a, Domagoj Burić, koji je Sutliću rekao da mu se sve to čini ''kao kažnjavanje neposlušnih''.

''Ovo je drugi ravnatelj kojeg smjenjujete, nešto ne valja s vama, a ne s njima'', izjavio je Burić na sjednici Vijeća.

Odlukom Vanje Sutlića nije zadovoljna ni Sanja Modrić, koja kaže da se takve odluke Programskog vijeća tiču samo posredno.

''Vijeće, naravno, mora znati kad se smjenjuju ljudi, no ne znam što je glavni ravnatelj čekao do sada i zašto je tek sada napravio ovu priredbu, i to nakon što se povela rasprava i o njegovoj odgovornosti, od ugovaranja bez javnog natječaja za velike sume novca do pobune novinara'', rekla je Modrić.

Siniša Grgić, v.d. predsjednika Programskog vijeća, kaže da je Sutlić Markotinu smjenu najavio bez valjanog obrazloženja.

23.11.2009. 11:24:04
Novi komentar
nužno
nužno