« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
katedrala duha

Sutlić dijeli otkaze novinarima!

Zbog upozorenja na nevjerojatne izjave Vanje Sutlića četvoro novinara HRT-a moglo bi završiti na ulici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

HRT

,

Ivana Dragičević-Veličković

,

Vanja Sutlić

,

Sanja Mikleušević

,

Lela Knežević

,

Zdenko Duka

,

Maja Sever

,

Robert Zuber

,

Nikola Kristić

Novinari HRT-a Maja Sever, Lela Knežević, Sanja Mikleušević Pavić i Robert Zuber zbog upozoravanja na nevjerojatne stavove i izjave ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića mogli bi dobiti izvanredan otkaz s javne televizije!

Index doznaje da je sindikat novinara HRT-a danas od pravne službe HRT-a dobio zahtjev da se spomenutim novinarima uruči otkaz zbog izjave koju su dali upravo Indexu.

Naime, Vanja Sutlić njihovu je kolegicu Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvetinom", a novinari su na to opravdano reagirali, zbog čega im sada prijeti otkaz.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka za Index je izjavio da zahtjev još nije vidio ali smatra da za takvo postupanje nema nikakve pravne osnove.

Duka kaže da će HND definitivno stati u obranu novinara, a smatra da će jednak stav imati i sindikat novinara HRT-a kojem je upućen zahtjev. No, ako sindikat i odbije zahtjev, što se očekuje, Uprava HRT-a to ne mora prihvatiti i svejedno može otpustiti novinare!

Situacijom je iznenađen i predsjednik HDN-ova ogranka pri HRT-u Nikola Kristić koji kaže da je nepojmljivo da se takva odluka može donijeti bez provedenog pravnog postupka. Iako je još jučer rekao da je malo vjerojatno da će zbog ove situacije doći do štrajka, sada smatra da je to itekako moguće.

Da stvar bude još bizarnija, četvoro novinara ništa za medije ne mogu komentirati jer od HRT-a nemaju dopuštenje da daju svoje mišljenje o slučaju koji se njih samih najviše tiče!

U slučaj se, kako doznaje Index, uključila i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik i to zato što je Sanja Mikleušević Pavić, jedna od novinarki kojima Sutlić pokušava smjestiti otkaz, trudna i trebala bi roditi za manje od mjesec dana.

Nakon svega ovoga, treba li se čuditi što je Hrvatska drastično pala na ljestvici medijskih sloboda i što se stanje u medijima proglašava čak i gorim nego u devedesetima?

27.10.2009. 18:18:50
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    27.10.2009. 19:44
    "Vanja Sutlić" lažno je ime osobe koja se rodila kao - vjerovali ili ne - JOVO KUGA. Da, Jovo Kuga (odvratnog li imena...) i to ga ime u potpunosti određuje. Taj lik je zadnje smeće i trebalo bi ga razbucati - moja podrška hrabrim novinarima i poruka - ne dajte se zafrkavati od kužnoga "Vanjice"!
Novi komentar
nužno
nužno