« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci

Sutkinja 14 puta "pomogla" tvrtkama u vlasništvu obitelji

Niz pravosudnih skandala nastavio se u Osijeku gdje je navodno došlo do sukoba interesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

vlasta velicki

,

trgovački sud osijek

,

werkos

,

cati welling

,

IBL plus

,

tvrtka Indigo

Vlasta Velicki, predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku pogodovala je 14 puta tvrtkama koje su povezane s najužim članovima njene obitelji.

Slučajevi su obrađivani preko reda ili pak u iznimno kratkom roku od 24 sata. Ostali slučajevi rješavani su i do dva mjeseca. Werkos, Cati&Welling, IBL Plus, IBL te Indigo tvrtke su povezane sa sutkinjom Velicki, piše Jutarnji list.

Prema navodima, tvrtke njenog supruga, sina ili zeta upisivane su u istom danu dok je za sve ostale za upis trebalo proći i do nekoliko mjeseci.

Tvrtke supruga Vlaste Velicki, Werkos i Cati&Welling, odnosno predmet vezan za njih, pripadao je drugom sudcu, no ona ga je preuzela čim je sudac otišao na godišnji odmor.

Sutkinja pak tvrdi da niti u jednom slučaju nije došlo do sukoba interesa jer nije bilo suprotstavljenih strana pa nije bilo ni moguće nikome pogodovati.

Ipak, kako piše Jutarnji, svojim je djelovanjem Velicki pogodovala navedenim tvrtkama jer im je davala bolju poziciju u odnosu na konkurenciju.

Valja napomenuti da je Visoki trgovački sud RH proveo nadzor nad poslovanjem sutkinje i u izvješću je čak navedeno da je Velicki preuzela sedam slučajeva koji imaju izravnu vezu s njenim bližnjima, no reakcije i sankcije su izostale.

12.10.2009. 21:56:02
Novi komentar
nužno
nužno