« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
priznanje

Austrijski predsjednik Fischer odlikovao Helgu Vlahović Brnobić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Helga Vlahović Brnobić

,

odlikovanje republike Austrije

,

tv voditeljica

Na jučerašnjoj svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) našoj uglednoj televizijskoj urednici i voditeljici Helgi Vlahović Brnobić uručeno je zlatno odličje za zasluge Republike Austrije kojim ju je odlikovao austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Visoko odličje Helgi Vlahović Brnobić uručio je, u nazočnosti obitelji, velikog broja prijatelja, suradnika i poštovatelja, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu Christian Ebner.

Jučerašnju svečanost Helge Vlahović Brnobić uveličao je nastup Komornog sastava "Trio Haydn" iz Željeznog, u kojem nastupaju Harald Kosik (klavir), Verena Stourzh (violina) i Hannes Gradwohl (violončelo).

Austrijski glazbenici izveli su djela Josepha Haydna (1732.-1809.) čija se 200. obljetnica smrti ove godine obilježava u svijetu, te djela Helmuta Hodla i Ludviga van Beethovena.

U ime predsjednika Republike Stjepana Mesića, Austrijskom kulturnom forumu i austrijskom veleposlanstvu koji su potaknuli inicijativu za dodjelu visokog odličja Helgi Vlahović Brnobić, zahvalio se predsjednikov izaslanik Željko Mataja.

Istaknuo je kako je ovo odličje naša ugledna televizijska urednica i voditeljica zaslužila svojom dugogodišnjom uspješnom karijerom.

Direktor Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu istaknuo je kako je Helga Vlahović ugledna urednica i novinarka i dugodišnja veleposlanica bečkih filharmoničara u Hrvatskoj koja dugi niz godina za HRT komentira novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Zahvaljujući na visokom odličju Helga Vlahović Brnobić kazala je kako ju je u srpnju prošle godine obradovala vijest da je dobila visoko odličje Republike Austrije. Zahvalila se austrijskom veleposlanstvu u Zagrebu bivšoj veleposlanici Helgi Konrad, Austrijskom kulturnom forumu, "Triju Haydn" iz Željeznog te posebno austrijskom predsjednik Hainzu Fischeru i predsjedniku austrijske vlade Werneru Faymanu. (hina/metro-portal)

17.02.2009. 11:12:46
Novi komentar
nužno
nužno