« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RAČUNALA BUDUĆNOSTI

Surfajte internetom na šalici kave

POGLEDAJTE GALERIJU - Iako ih se još ne može proizvesti, samo je pitanje vremena kad ćemo početi koristiti ove uređaje

Više o

Microsoft

,

izumi

,

Yuno

,

Napkin

,

Siafu

,

Smartchef

,

Backpackers' Diary

,

Momenta-PC

,

računala budućnosti

,

Next-Gen PC-Design

U sklopu natjecanja "Next-Gen PC-Design" Microsoft je pozvao mlade dizajnere da pošalju nacrte svog viđenja računala kakva ćemo koristiti u budućnosti. Pobjednike natjecanja očekuju novčane nagrade od 10 do 20 tisuća dolara, a među dosadašnjim dobitnicima ističu se:

YUNO

Šalica jutarnje kave mogla bi se pretvoriti u računalo putem kojeg ćemo pregledavati mailove, čitati novine i obrađivati dokumente. Pored toga, šalica održava optimalnu temperaturu kave pa nam se neće dogoditi da se napitak ohladi dok surfamo.

Napkin

Koliko puta ste posegnuli za salvetom kako bi nešto napisali? Sada to možete učiniti u znatno kvalitetnijem obliku. Salveta se može sklopiti i pospremiti u džep te povezati sa salvetama oko sebe i omogućiti grupni rad.

Siafu

Uređaj napravljen od magnetske gline trebao bi slijepim osobama omogućiti da bez ograničenja čitaju sadržaj na internetu. Tekstovi, slike i filmovi prenose se na fleskibilan Siafu koji sve pretvara Brailleovo pismo.

Smartchef

Interaktivna daska za rezanje nam još za vrijeme kuhanja daje savjete o tome jesmo li doista upotrijebili sve sastojke koji su navedeni u receptu, a kad kuhanje postane dosadno na ekranu možemo početi gledati filmove.

Backpackers' Diary

Svaka stranica "dnevnika" ima određenu interaktivnu funkciju koja doprinosti snalaženju u novom gradu i bilježenju dogodovština. Uređaj se puni pomoću solarnih pločica i ima ugrađenu digitalnu kameru.

Momenta-PC

Kao što i samo ime kaže, Momenta bilježi svaki trenutak u životu. Nosi se poput rajfa na glavi i neprestano snima sve što se događa te tako omogućuje da ponovno doživimo trenutke kojima u stvarnosti nismo posvetili dovoljno pažnje.

Slike by Microsoft

07.04.2010. 07:47:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    petra22_zg
    07.04.2010. 08:52
    fora=)
  2. avatar
    ja
    07.04.2010. 09:07
    vau, ja bi to!
Novi komentar
nužno
nužno