« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NEMA MIRA ZA MIRJANU

Supruga Ive Sanadera požalila se HHO-u zbog kršenja ljudskih prava

Mirjana Sanader u pismu HHO-u navodi da joj lani od 4. prosinca nije isplaćen osobni dohodak kojeg prima preko računa u Zagrebačkoj banci

Mirjana Sanader
Mirjana Sanader (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

HHO

,

Mirjana Sanader

,

žalba

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) priopćio je da je danas zaprimio pismo Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera u kojem se na četiri stranice žali za kršenja ljudskih prava prema njoj i njenoj obitelji, prvenstveno od strane medija, organa vlasti ali i od strane Zagrebačke banke.

Mirjana Sanader u pismu navodi da joj lani od 4. prosinca nije isplaćen osobni dohodak kojeg prima preko računa u Zagrebačkoj banci, a žali se i jer joj je prekršena zakonska odredba temeljem koje bi postupak protiv njenog supruga Ive Sanadera morao biti tajan. Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak navodi u priopćenju da je naložio uredu HHO-a da provjeri navode iznesene u pismu Mirjane Sanader i da je sazvao izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora HHO-a na kojoj će razmotriti njezine pritužbe, nakon čega će javnost obavijestiti o zaključcima. Od obrane bivšeg premijera nedavno se doznalo da Mirjani Sanader banka nije željela isplatiti posljednje dvije plaće zbog sudske blokade računa.

Jedan od Sanaderovih branitelja, odvjetnik Goran Suić rekao je danas Hini da je banka, nakon što je odobrila otvaranje novoga tekućeg računa Mirjani Sanader na njega jučer prebacila novac. USKOK protiv bivšeg premijera Ive Sanadera vodi istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju HEP te udruživanja s ostalim osumnjičenima u slučaju Fini Media, odnosno izvlačenja državnog novca iz ministarstava i javnih poduzeća. Nakon pokretanja istrage na zahtjev USKOK-a sud je blokirao nekoliko bankovnih računa Sanadera i njegove uže obitelji u Hrvatskoj, poslovnog prostora u Zagrebu te udjele njega i njegove supruge u dvije tvrtke. Uz to privremeno je i oduzeta kolekcija umjetnina obitelji Sanader.

11.01.2011. 17:33:00
Novi komentar
nužno
nužno