« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PREDRAG ŠTROMAR:

Šuker nije u pravu, Varaždinska županija nije prezadužena

Varaždinski župan reagirao je na neistine koje je iznio ministar Šuker dodavši kako je Varaždinska županija jedna od najmanje zaduženih u državi

Predrag Štromar, varaždinski župan
Predrag Štromar, varaždinski župan (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Ivan Šuker

,

Varaždinska županija

,

Predrag Štromar

,

zaduženost

Na današnjoj konferenciji za novinare varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) je izjavio da Varaždinska županija nije prezadužena te da s tim u vezi mora demantirati izjave ministra Ivana Šukera.

Ministar financija Ivan Šuker u nedjelju je, komentirajući oporbeni zahtjev tzv. kukuriku koalicije (SDP-HNS-IDS) za decentralizacijom zemlje, poručio da prenošenje financija znači i prenošenje obveza. Posebno je Radimiru Čačiću poručio da je u svojem mandatu imao priliku pokazati kako se upravlja jedinicama lokalne samouprave.

"Čačić je varaždinsku županiju ostavio poprilično zaduženu pa prema tome, da nema državne kontrole, pitanje je što bi bilo", rekao je Šuker.

Varaždinska županija jedna je od najmanje zaduženih u Hrvatskoj, rekao je danas Predrag Štromar koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima izabran za župana.

Tvrdim da te reakcije ministra Šukera nisu istinite, jer varaždinska županija nije prezadužena. Županijska zaduženost je 30 posto ispod zakonskog praga koji iznosi 20 posto izvornog proračuna, rekao je Štromar. Županija duguje 11 milijuna kuna, dodao je, obećavši da će nastojati smanjiti spomenuti manjak.

Štromar je pozvao ministra Šukera da pusti na miru župane, gradonačelnike i načelnike da rade svoj posao te da prati zakonitost njihova rada, ali da omogući lokalnim dužnosnicima da upravljaju decentraliziranim sredstvima, jer su taj novac zaradili njihovi građani. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 18:59:55
Novi komentar
nužno
nužno