« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MILINOVIĆ NAJAVIO

Sudjelovat ćemo u uređenju rodilišta u Imotskom, Sinju i Makarskoj

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva danas je održao sastanak s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije

rodilište Makarska Sinj Imotski
rodilište Makarska Sinj Imotski (Cropix)
Više o

Sinj

,

rodilište

,

Darko Milinović

,

Makarska

,

imotski

Na njemu je izvijestio da će ministarstvo sudjelovati u opremanju i uređenju prostora rodilišta u Imotskom, Sinju i Makarskoj, te da će HZZO nastaviti do kraja godine plaćati primalje koje su bile u sastavu tih izvanbolničkih rodilišta.

Sastanak na temu izvanbolničkih rodilišta održan je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na poziv ministra Milinovića, a uz župana Antu Sanadera, sudjelovali su i gradonačelnici Sinja, Makarske i Imotskog, v.d. ravnatelj Doma zdravlja u Splitu, predstavnici KBC Split, Viteškog alkarskog društva, Hrvatske udruge primalja, te gvardijan Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske.

Ministar Milinović izvjestio ih je da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nastaviti do kraja godine plaćati primalje koje su bile u sastavu izvanbolničkih rodilišta Imotski, Sinj i Makarska, te da će ministarstvo sudjelovati u opremanju i uređenju prostora rodilišta s potrebnim sredstvima, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

"Nazočni su izrazili zadovoljstvo predloženim mjerama potpredsjednika Vlade i ministra Darka Milinovića, te su izrazili žaljenje ogradivši se od neprimjerenih izjava na prosvjednom skupu u Sinju, te istaknuli potrebu poštivanja pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj", dodaje se u priopćenju. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 14:42:06
Novi komentar
nužno
nužno