« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SURADNJA S NEPRIJATELJEM

Sudanski pobunjenici oteli UN-ove "plave kacige"

"Držimo vojnike UNAMID-a jer su bez dozvole ušli na naše područje i jer su u njihovoj pratnji bila tri Sudanca za koje sumnjamo da rade za službu sigurnosti", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

otmica

,

Sudan

,

Darfur

,

plave kacige

,

UNAMID

Sudanski pobunjenici iz Pokreta za pravdu i jednakost u ponedjeljak su priopćili da su zarobili 52 vojnika iz međunarodnih mirovnih snaga (UNAMID), od kojih je većina iz Senegala, optuživši ih za suradnju s vladinom službom sigurnosti, javlja Hina.

Zajedničke mirovne snage UN-a i Afričke unije (UNAMID) često se nađu u unakrsnoj vatri pobunjenika i vladinih snaga u sudanskoj pokrajini Darfur u kojoj već 10 godina traju sukobi.

"Držimo vojnike UNAMID-a jer su bez dozvole ušli na naše područje i jer su u njihovoj pratnji bila tri Sudanca za koje sumnjamo da rade za službu sigurnosti", rekao je Gibrel Adam Bilal, glasnogovornik pobunjeničke skupine.

Iz Pokreta za pravdu i jednakost su također poručili da će zatražiti smjenu zapovjednika UNAMID-a ukoliko se ispostavi da međunarodne snage surađuju s agentima sudanske tajne službe.

Pokret je dio saveza sudanskih pobunjeničkih skupina u Darfuru i državama uz južnu granicu koji nastoji svrgnuti vladu sudanskog predsjednika Omara Hassana al-Bašira.

20.02.2012. 18:58:52
Novi komentar
nužno
nužno