« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TRAGEDIJA

Sućut Amerikancima stigla i iz Irana

Šok i nevjericu još su u petak navečer izrazili čelnici EU-a, a izraze sućuti poslao je u subotu i američki 'neprijatelj' Iran

Sućut stiže sa svih strana svijeta
Sućut stiže sa svih strana svijeta (Arhiva)
Više o

pucnjava

,

sućut

,

Newtown

Obiteljima žrtava i američkom narodu u subotu sa svih strana svijeta stižu izrazi sućuti zbog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu u kojem je ubijeno dvadesetero djece i sedmero odraslih.

Građani Rio de Janeira u subotu su, u ime svih stanovnika Brazila, odali počast žrtvama pokolja u američkoj osnovnoj školi u Connecticutu postavivši 26 crnih križeva na plaži Copacabani.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je telegram američkom predsjedniku Baracku Obami i zamolio ga da prenese izraze sućuti obiteljima stradalih te je izrazio suosjećanje s američkim narodom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel preko svog je glasnogovornika izrazila "duboku tugu" zbog tog događaja. Obiteljima žrtava poručila je da nisu sami u svojoj boli. Papa Benedikt XVI. poslao je pismo koje je pročitano tijekom bdijenja u Newtownu i kazao je da moli za žrtve i njihove obitelji.

Obama je primio i izraze sućuti britanske kraljice Elizabete II. i njezina premijera Davida Camerona. Oglasili su se i francuski predsjednik Francois Hollande koji je kazao da užasnut tragedijom i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Šok i nevjericu još su u petak navečer izrazili čelnici EU-a, a izraze sućuti poslao je u subotu i američki 'neprijatelj' Iran.

16.12.2012. 04:36:00
Novi komentar
nužno
nužno