« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
OBRATITE PAŽNJU

Stvari koje nije pametno kupovati polovne

Kriza i loša gospodarska situacija prisilile su mnoge potrošače da kupuju polovnu robu, no ipak potrebno je zadržati oprez

Fotografija vijesti
Više o

kupovina

,

nakit

,

fotoaparat

,

kamera

,

madrac

,

polovne stvari

Pogledajte što stručnjaci kažu, koje stvari je najbolje ne kupovati korištene, jer bi vas u konačnici mogle koštati više nego što ste ih platili.

Madraci

Kupnja korištenog madraca može biti rizična zbog zdravstvenih razloga. Čišćenje madraca od stjenica može poprilično koštati, no one nisu jedini nametnici na koje bi valjalo obratiti pažnju. Kućne grinje, koje mogu izazvati alergije ili napadaje astme također se mogu pronaći u madracima, kao i buhe. Buhe mogu imati skrivena jajašca koja mogu izdržati bez hrane i do godinu dana.

Prstenje i nakit

Nije preporučljivo kupovati nakit direktno od druge osobe. Osim ako nemate dokumente koji potvrđuju kvalitetu nakita i dragog kamenja, prilično riskirate. Naravno, danas postoji mnogo specijaliziranih zlatarni koje mogu procijeniti vrijednost nakita, no ukoliko kupujete direktno preko eBaya ili putem narudžbe, nemate nikakvu garanciju.

Stručnjaci savjetuju da se skupocjen nakit kupuje samo od povjerljivog izvora ili dizajnera, jer slike na kompjuterskom ekranu mogu biti prilično varljive.

Video kamere i digitalni fotoaparati

Pomislili bi ste kako je polovna kamera ili fotoaparat idealna stvar za dijete, no razmislite još jednom. Možda je pala u vodu, ili ima zrnce pijeska s plaže, tamo gdje ne možete primijetiti. Osim toga, očekujte i probleme s baterijom, jer ne znate kako je točno i koliko dugo uređaj korišten. Ukoliko kupite jeftinu polovnu kameru, a morate mijenjati bateriju, više vam se isplati uzeti novo. Prihvatljiva opcija jest kupnja polovne popravljene kamere, od ovlaštenog servisera, sve dok uz nju dobijete i neku vrstu garancije.

Usisavač

Razmislite zašto se većina ljudi želi riješiti starog usisavača. Vjerojatno ne radi baš najbolje, a vi ne želite potrošiti vrijeme i novac dovodeći ga u funkcionalno stanje. I dok neki smatraju kako je stavljanje nove vrećice u usisavač dovoljno da ponovo radi, čak i to može biti problem, jer je za starije modele teško naći odgovarajuću vrećicu.

10.03.2011. 22:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    11.03.2011. 00:18
    polovni dildo nikad nije bio od koristi baš
Novi komentar
nužno
nužno