« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NATJEČAJ

Studenti, navalite na stipendije za studij na Cambridgeu

Sveučilištu u Cambridgeu, jedno od pet najboljih sveučilišta na svijetu, nudi stipendije za hrvatske studente

Cambridge
Cambridge (Wikipedia)
Više o

stipendije

,

Cambridge

,

studij

,

stupendije za studente

Hrvatskim studentima jedanaestu godinu nude se stipendije u vrijednosti većoj od 150.000 kuna za studij na Sveučilištu u Cambridgeu, izvijestio je danas Institut za razvoj obrazovanja (IRO).

Program stipendiranja "OSI/University of Cambridge" pruža mogućnost dobivanja stipendije za diplomski studij u području humanističkih i društvenih znanosti na sveučilištu koje je dobilo priznanje kao najbolje sveučilište u Europi i jedno od pet najboljih sveučilišta na svijetu.

Natječaj je objavljen na mrežnom portalu (www.stipendije.info) te će biti predstavljen na Sajmu stipendija 20. listopada od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knji žnici u Zagrebu.

Glavni kriteriji za dodjelu stipendija, koje pokrivaju školarinu, stanovanje, prehranu i putne troškove, su akademska izvrsnost i odlično poznavanje engleskog jezika. Od kandidata se također očekuje da pokažu, kako se napominje, potencijal za vodstvo te da kao aktivni i odgovorni građani pridonose pozitivnim promjenama u društvu i stvaranju društvenog kapitala.

Program OSI/University of Cambridge 2011-12 zajednički financiraju Institut Otvoreno društvo i Sveučilište u Cambridgeu. Prijavni obrasci moraju biti dostavljeni u Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb, najkasnije do 19. studenoga 2010.

Na natječaj od 2001.do 2010. prijavilo se 205 kandidata iz Hrvatske, a čak 23 hrvatska studenta/ice primilo je tu stipendiju.(hina/metro-portal)

12.10.2010. 11:50:00
Novi komentar
nužno
nužno