« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
BRAVO

Studenti FER-a i ove godine pomeli konkurenciju na STEM Gamesima

Znanjem i vještinama su pomeli znanstveni dio natjecanja osvojivši 3 od 4 prva mjesta u Matematičkoj, Inženjerskoj i Tehnološkoj Areni

STEM Games u znaku FERa
STEM Games u znaku FERa (FER)
Više o

FER

,

STEM Games

Ove godine studenti FER-a su sudjelovali na STEM Gamesima u Poreču i ponosno branili fakultetske boje u svim disciplinama! STEM Games je najveće studentsko natjecanja na kojem 1500+ najboljih europskih studenata iz STEM područja odmjerava snage u znanju i sportu. Sam koncept natjecanja je izazovan s elementom iznenađenja, ali među 15+ fakulteta srodnih područja, studenti FER-a su opravdali reputaciju fakulteta i pokazali da ipak najbolje plivaju u inženjerskim vodama.

Znanjem i vještinama su pomeli znanstveni dio natjecanja osvojivši 3 od 4 prva mjesta u Matematičkoj, Inženjerskoj i Tehnološkoj Areni! Nije nedostajalo ni timskog duha s obzirom na to da su surađivali s kolegama s FSB-a i PMF-a u Inženjerskoj Areni.

U sportskom dijelu natjecanja opovrgnut je svaki mit o studentima FER-a koji su antitalenti za sportove. Ženski futsal je osvoji prvo mjesto, dok su drugo mjesto osvojile košarka, rukomet, veslanje, stolni tenis i kros, a treće mjesto odbojka i odbojka na pijesku. Muškarci su odnijeli prvo mjesto u košarci i odbojci, drugo mjesto u odbojci na pijesku, stolnom tenisu, veslanju i krosu. Šah je donio dvostruku krunu te osvojio prvo mjesto ekipno i pojedinačno. Po prvi put se održalo i natjecanje u eSportsu, a FER-ovci nisu kaskali ni u ovom dijelu natjecanja! Osvojili su prvo mjesto u CounterStrike-u i PES-u, drugo mjesto u Hearthstone-u te treće mjesto u FIFA-i i LOL-u.

Da ova natjecanja nisu samo sportsko-znanstvenog karaktera, studenti FER-a pokazali su pjevanjem na koncertima Vesne Pisarović i Vojka V, ostavljanjem glasnica na terenu navijajući za svoje kolege te stvaranjem novih prijateljstava s potencijalno budućim kolegama.

Fakultet Elektrotehnike i Računarstva ima dugu tradiciju slanja studenata na različita međunarodna natjecanja u sportu i znanju. Uprava FER-a, uz partnere, od početka daje financijsku, organizacijsku i moralnu podršku svojim studentima i zaposlenicima, profesorima i asistentima, koji pripremaju odlazak na natjecanje tijekom cijele godine. Odbor za sportska i znanstvena natjecanja FER-a (OZSN) je fakultetsko tijelo odgovorno za organizaciju odlaska na natjecanje te prikupljanje financijskih sredstava još od 2012. godine.

24.05.2019. 09:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ometac
    26.05.2019. 13:15
    Svaka čast studentima FER-a, to je napredak, bravo, bravo, svaka čast i sve pohvale. Nije im lako bilo:)
Novi komentar
nužno
nužno