« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
NEPROFITNO

Studenac novom donacijom podržao rad neprofitnih organizacija

Nova donacija u sklopu projekta 'Korak bliže zajednici' ravnomjerno je raspodijeljena neprofitnim organizacijama koje su zadovoljile jasno postavljene kriterije

Studenac za neprofitne
Studenac za neprofitne (Arhiva)
Više o

neprofitne organizacije

,

Studenac

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u sklopu društveno odgovornog projekta 'Korak bliže zajednici' donirao je ukupno 100.000 kuna neprofitnim organizacijama diljem Hrvatske. Službenim proglašenjem dobitnika i dodjelom nove donacije završen je drugi ciklus projekta.

„Nakon prvog kruga natječaja 'Korak bliže zajednici', sada smo i drugi jednako uspješno priveli kraju. Zaprimili smo čak 82 prijave neprofitnih organizacija diljem Hrvatske, a povjerenstvo Studenca, vodeći se jasnim kriterijima, među njima je izabralo deset koje su osvojile najviši broj bodova. Drago nam je što nas organizacije koje iznimno doprinose svojim lokalnim zajednicama uvažavaju i u ovom kontekstu te nam se javljaju sa svojim projektima kao pravoj dobrosusjedskoj trgovini. Također, posebno zahvaljujemo i svim organizacijama koje nisu izabrane u ovom krugu te ih pozivamo da se ponovno prijave na treći krug natječaja, koji nas očekuje već u travnju", poručila je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata u Studencu.

 

Nova donacija u sklopu projekta 'Korak bliže zajednici' ravnomjerno je raspodijeljena neprofitnim organizacijama koje su zadovoljile jasno postavljene kriterije, a Studenac se pri osmišljavanju projekta vodio ciljevima Ujedinjenih naroda koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanje za ljude svih generacija.

U prvoj kategoriji dobitnik donacije je udruga 'FB Puljani humanitarci' iz Pule, a u drugoj su donaciju dobili Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve 'Leptirići' iz Ploča, Košarkaški klub 'Poreč', Udruga osoba s posebnim potrebama 'Zagrljaj' iz Dugog Rata, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama 'Naša dica' iz Kaštel Novog, Matica umirovljenika Vrgorac, Udruga osoba s invaliditetom 'Sveti Bartolomej' iz Knina, Udruga umirovljenika Krešimirova grada Šibenik, Etno udruga DAN iz Pakoštana i Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize iz Zagreba.

Predstavnici triju neprofitnih organizacija koje djeluju bliže Omišu ovom su prilikom posjetili i središnjicu Studenca.

Predsjednica Udruge osoba s posebnim potrebama 'Zagrljaj' iz Dugog Rata Božana Mimica zahvalila je na donaciji: „Naša udruga počela je s radom u studenome 2020. godine i, kao udruzi koja je u svojim začecima, svaka nam je donacija dobrodošla. Na natječaj smo se prijavili s našim projektom 'Domaćinstvo', u kojem naši korisnici imaju priliku naučiti pripremati razna jela, ali i baviti se kreativnim radom. Ovu donaciju iskoristit ćemo za kupnju namirnica koje su nam potrebne za rad i jela koja pripremamo te nakon toga i uživamo u njima, a posebno im se vesele djeca. Drago nam je da je upravo naša udruga izabrana za ovu donaciju, koja će nam uvelike pomoći u daljnjem radu."

Predsjednik Matice umirovljenika 'Vrgorac' Miro Jović izjavio je: „Od početka pratimo projekt 'Korak bliže zajednici', a ovaj smo put među dobitnicima donacije. Zahvaljujemo Studencu što je izabrao našu udrugu. Dio donacije usmjerit ćemo prema potrebitima, a drugi dio iskoristiti prilikom provedbe radionica za naše članove."

Jedan je od dobitnika donacije i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama 'Naša dica' iz Kaštel Novog. „Naša udruga provodi projekt 'Škola svakodnevnih vještina' i, kada smo vidjeli natječaj za projekt 'Korak bliže zajednici', odlučili smo se prijaviti. U sklopu našeg projekta provode se razne radionice za djecu poput radionice kuhanja i raznih kreativnih radionica te će nam zato ova donacija dobro doći kako bismo nabavili sve potrebne materijale i namirnice. Zahvalni smo i sretni što smo među dobitnicima donacije i još jednom zahvaljujemo Studencu na pomoći", rekla je Ana Marija Buljan, tajnica udruge.

Provođenjem kvartalnih donacijskih natječaja u bonovima Studenca ovaj maloprodajni lanac nastavlja izravno podržavati neprofitne organizacije koje pomažu svojim lokalnim zajednicama te tako biti dio pozitivnih društvenih promjena. 

07.03.2022. 11:30:00
Novi komentar
nužno
nužno