« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
LEO BEGOVIĆ:

Struja neće poskupljivati do 1. travnja

Sindikati su zadovoljni najavom HEP-a, ali i zabrinuti zbog mogućeg poskupljenja nakon travnja koje bi moglo pokrenuti lančanu reakciju

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

HEP

,

poskupljenje struje

,

Leo Begović

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović potvrdio je večeras za HTV da se odgađa poskupljenje struje do 1. travnja.

"Ono što mogu sa sigurnošću reći jest da ni za kategoriju građanstva, a ni za kategoriju malog i srednjeg poduzetništva, odnosno gospodarstva, zasigurno neće doći do rasta cijena u prva tri mjeseca 2010. godine, rekao je Begović za središnji Dnevnik HRT-a.

S obzirom na to da je HEP jedan od najvećih potrošača plina, energenta čije je poskupljenje za 20-ak posto odobreno od nove godine, Begović je rekao da od Ine još nisu dobili nikakvu informaciju niti iznos poskupljenja cijene plina, ali da bi svako poskupljenje jednog od osnovnih energenata bi trebalo voditi prema korekciji cijena.

Na pitanje o mogućnostima raskida nepovoljnih ugovora po kojima je HEP električnu energiju prisiljen nabavljati po dvostruko višoj cijeni od prodajne, Begović je podsjetio da "u ugovorima nije bila stavljena klauzula za raskid ugovora". "Mi smo odmah po dolasku započeli s aktivnostima, ali s obzirom da su ugovori iskonzumirani preko tri četvrtine nismo bili u mogućnosti prekinuti te ugovore", kazao je novi predsjednik Uprave HEP-a.

HTV je večeras objavio da sindikati podupiru odluku HEP-a da do 1. travnja neće biti poskupljenja struje, ali se boje mogućih poskupljenja od travnja. To bi, kažu, moglo izazvati lančanu reakciju drastičnog povećavanja cijena.

Ono što uvijek vuče poskupljenje energenata, posebno plina i struje, to je da iza toga poskupljuje grijanje, a zatim poskupljuju različite druge robe, pa i usluge, koje su izravno na to navezane, rekao je za HTV predsjednik NHS-a Krešimir Sever. (hina/metro-portal)

26.12.2009. 20:49:07
Novi komentar
nužno
nužno