« Kultura
objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana
IZLOŽBE

'Street under Balcony' Brune Pogačnika u Laubi

U petak, 10. srpnja 2020., u 20 sati, Lauba otvara izložbu "Street under Balcony" kojom se radovima iz Laubine kolekcije prikazuje presjek djelovanja Brune Pogačnika

Street Under Balcony
Street Under Balcony (Arhiva)
Više o

Lauba

,

Bruno Pogačnik

Od novog street arta u dvorištu Laube, preko umjetničke intervencije TARWUK na stropu Bistroa Lauba, do galerijskog prostora u koji je postavljen mural preuzet sa zida u Branimirovoj, sve je u Laubi u znaku street arta...

Prisjećaju se, osvrćući i preispitujući odnos anonimnosti i pseudonima, Lauba - Kuća za ljude i umjetnost, ispod Balkona smješta radove iz kolekcije kojima donosi presjek djelovanja jednog od najinteresantnijih umjetnika mlađe generacije - Brune Pogačnika Tremowa.

Izložbom "Street under Balcony" po prvi će puta biti objedinjeni njegovi radovi od 2008. godine koje službeno potpisuje različitim imenima - Filijo, Puma 34 te kao kolektiv Tarwuk (s Ivanom Vukšić), a kako sam otvoreno govori, postajao je dio tih imena, a oni dio njega.

Identiteti su se mijenjali kroz vrijeme, sve dok nije sreo Ivanu pa se više ne doživljava kao Bruno Pogačnik Tremow, nego kao dio TARWUK-a.

Opširnije:
https://www.facebook.com/lauba.house/

09.07.2020. 14:22:00
Novi komentar
nužno
nužno