« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
UŽAS

Stravičan pokolj u Parizu, preko 120 mrtvih

Za sada je potvrđeno da je u seriji terorističkih napada u Parizu poginulo više od 120 ljudi, a najmanje 200 ih je ranjeno

Strašna bilanca bezumnih napada
Strašna bilanca bezumnih napada (Twitter)
Više o

Pariz

,

teroristički napad

,

Bataclan

Teroristički napad u Parizu sinoć je izvelo najmanje osam napadača koji su aktivirali bombe oko stadiona na kojem se igrala prijateljska utakmica između Francuske i , u vrlo popularnom vijetnamskom restoranu i dvorani Bataclan u kojoj se održavao koncert grupe Eagles of Death Metal.

Napadači su jednostavno izvukli kalašnjikove i počeli pucati po restoranu, nakon čega su uletjeli na koncert i nastavili krvavi pir. U dvorani su držali taoce i ubijali ih jednoga po jednoga, da bi se raznijeli bombama kad je policija upala u dvoranu. Prema izvješću policije, u dvorani je poginulo najmanje 87 ljudi.

Francuski predsjednik Francois Hollande evakuiran je sa stadiona, nakon čega je požurio do dvorane dok je u tijeku bila talačka kriza. 

Hollande je još tijekom napada proglasio izvanredno stanje u cijeloj zemlji i zatvorio granice, obećavši u televizijskom obraćanju naciji da će Francuska biti nemilosrdna prema teroristima.

Prema izjavama svjedoka koji su uspjeli pobjeći iz dvorane, teroristi su uzvikivali Allah akbar i spominjali francuski angažman u Siriji.

14.11.2015. 08:02:00
Novi komentar
nužno
nužno