« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NEMA SE

Štrajk upozorenja u društvu Uljanik Strojogradnja Alatnica

Radnici traže isplatu plaće za siječanj, a ako se ne postigne dogovor s Grupom Uljanik, sutra nastavljaju štrajk

(Wikipedia)
Više o

Uljanik Strojogradnja Alatnica

,

Grupa Uljanik

,

Damir Kauzlarić

Nakon neuspjelog postupka mirenja, 42 radnika poduzeća Uljanik Strojogradnja Alatnica d.o.o. organizirali su danas u 11 sati četverosatni štrajk upozorenja te zatražili isplatu plaća za siječanj.

Izgledno je da ćemo morati tražiti plaće i za veljaču, rekao je novinarima predsjednik štrajkačkog odbora Damir Kauzlarić.

Radnici su i sami u vlasničkoj strukturi tvrtke pa se naizgled čini da štrajkom štete sami sebi. Oni pak na to gledaju iz druge perspektive, pri čemu je presudna činjenica da su potekli iz Uljanika pa im to, smatraju, daje pravo od Grupe Uljanik tražiti pomoć.

Društvo s ograničenom odgovornošću Uljanik Strojogradnja Alatnica osnovano je u travnju 2004. godine, a do tada je poslovalo u okviru Uljanik Strojogradnje d.d.

Poduzeću, koje se bavi proizvodnjom sitnijih dijelova za brodske motore, glavni su poslovni partneri Uljanik Strojogradnja d.d., Uljanik Brodogradilište d.d. i Brodosplit d.d.

Sindikat metalaca Hrvatske, koji u Alatnici ima svoje članove, obratio se dopisom svim relevantnim faktorima u Grupi Uljanik za koje smatra da bi trebali na bilo koji način pomoći Alatnici u prevladavanju trenutne krize. Do današnjeg dana nisu dobili povratnu informaciju, stoji u priopćenju štrajkačkog odbora.

Ako se ne postigne dogovor s Grupom Uljanik, radnici već sutra nastavljaju štrajk do ispunjenja zahtjeva. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 18:45:23
Novi komentar
nužno
nužno