« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
air france

Štrajk u francuskom zračnom prometu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Air France

,

štrajk u zračnom prometu

,

otkazivanje letova

,

štrajk pilota

Zračni promet odvija se u petak ujutro s velikim poteškoćama u Roissyju, glavnoj pariškoj zračnoj luci, uz brojna otkazivanja letova, u skladu s predviđanjima Air Francea, zbog štrajka pilota protiv povišene dobne granice za odlazak u mirovinu.

"To se događa u skladu s predviđenim. Približno 40 posto dugih i nešto manje od 50 posto kratkih i srednje dugih letova preventivno je otkazano, što nam je omogućilo da upozorimo klijente", kazao je Michel Eymeriat, direktor Air Francea u Roissyju.

Po riječima Joselyn Smykowskog, predsjednika sindikata pilota u Air Franceu koji poziva na štrajk, "štrajk se vrlo dobro poštuje".

Putnici Air Francea/KLM-a u čitavom svijetu moraju se pripremiti na četiri vrlo teška dana, od petka do ponedjeljka, uz ukidanje 40 posto dugih letova predviđenih za petak.

Sindikati prosvjeduju protiv amandmana Kodu civilnog zrakoplovstva i proračunu socijalne zaštite za 2009., koji su 1. studenoga izglasali francuski zastupnici a odnosi se na dob prestanka rada na letovima, povišenu sa 60 na 65 godina za pilote počevši od 1. siječnja 2010. (hina/metro-portal)

14.11.2008. 11:05:33
Novi komentar
nužno
nužno