« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ZBUNJOLE

Štrajk se nastavlja, Mornar zove djecu u školu

Štrajk u školama nastavlja se u ponedjeljak, a ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar poručio je u nedjelju roditeljima da djeca trebaju doći u školu te da ih sindikati nemaju pravo pozivati da ne dolaze za vrijeme štrajka

Proturječne poruke o štrajku
Proturječne poruke o štrajku (Arhiva)
Više o

štrajk

,

škole

,

štrajk u školama

Roditeljima koji su zbunjeni proturječnim informacijama u medijima, Mornar je savjetovao da je bolje da nazovu svoju školu i pitaju kako da postupe, a još je bolje da djecu pošalju u školu jer su ravnatelji škola dužni i za vrijeme štrajka organizirati neku vrstu odgojno-obrazovnog rada.

Što se tiče neopravdanih sati, Mornar je napomenuo kako "ministarstvo neće davati neopravdane sate, ali hoće razrednici jer je to u njihovoj nadležnosti"

"Do razrednika je da organizira nastavu i odluči o neopravdanim satima, razrednik je taj koji će dati neopravdane sate ako misli da treba", dodao je.

Ako učenici dođu u školu, a nastave nema, ponovio je ministar, ravnatelj treba treba organizirati neki drugi oblik odgojno-obrazovnog rada, a "ako to ne organizira, neka nam se javi pa ćemo mi poslati prosvjetnu inspekciju i vidjet ćemo što s takvim ravnateljima".

Dakle, poruka je roditeljima da djeca trebaju doći u školu, a na ravnateljima i nastavnicima je da im organiziraju aktivnosti za taj dan ako nema nastave ili je bude djelomično, zaključio je Mornar.

Podaci ministarstva govore da je otprilike četvrtina škola radila redovno, isto toliko nije radilo, a polovica škola djelomično je radila. Broj djelatnika koji su štrajkali bio je oko 51 posto, oko 48 posto djelatnika je radilo, a vjerujem da će ih sutra raditi još i više, kazao je Mornar.

Sličnu je poruku poslao i premijer Milanović pozvavši roditelje da pošalju djecu u školu jer se sindikalci ovim štrajkom "samo bore za fotelje"?!

27.09.2015. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno