« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEZADOVOLJSTVO SINDIKATA

Štrajk djelatnika Croatia Airlinesa - otkazano 30 letova

Svi putnici koji su već rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova u vrijeme štrajka moći će ju zamijeniti bez nadoplate

Fotografija vijesti
Više o

štrajk

,

Croatia Airlines

,

Zračna luka Zagreb

Zbog odbijanja uprave tvrtke da prihvati sindikalne zahtjeve oko novog kolektivnog ugovora, jutros u 6 sati počeo je jednodnevni štrajk upozorenja djelatnika Croatia Airlinesa, prenosi Hina.

Štrajk su organizirala četiri sindikata - Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova, Samostalni strukovni sindikat aviomehaničara Hrvatske i Novi sindikat. Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu i Sindikat inženjera i tehničara u zrakoplovstvu potpisali su sporazum o mirenju kao pretpostavku za nastavak kolektivnih pregovora i oni ne sudjeluju u štrajku.

Kompanija je zbog štrajka otkazala 30 letova predviđenih u razdoblju trajanja štrajka. Dio letova u domaća i međunarodna odredišta obavit će se prema izmijenjenom redu letenja, a sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Svi putnici koji su već rezervirali i kupili kartu za neki od otkazanih letova u vrijeme štrajka (uključujući i karte kupljene danas), moći će je zamijeniti bez nadoplate. Ako u potpunosti odustanu od putovanja, karta će im biti refundirana u cijelosti, kažu u Croatia Airlinesu.

Prema računici Uprave Croatia Airlinesa, jednodnevni štrajk uzrokovat će kompaniji štetu veću od 200.000 eura i zaustaviti pozitivan trend u poslovanju kompanije.

08.03.2012. 07:43:00
Novi komentar
nužno
nužno