« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ZAGREB

Branitelji na Trgu šokirani presudama Gotovini i Markaču

Branitelji su putem video zida pratili izricanje presuda generalima u Haagu, imaju transparente i zastave

Fotografija vijesti
Više o

presuda generalima

,

branitelji

Nešto iza 10 sati na Trgu bana Jelačića počeo je skup branitelja intoniranjem hrvatske državne himne "Lijepa naša" i recitiranjem "Himne slobode" Ivana Gundulića, prenosi Hina.

Okupilo se nekoliko stotina ljudi, a skup je organiziran kako bi se uz izravni TV prijenos javno pratilo izricanje presuda Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Presuda je izazvala šok i nevjeicu među okupljenima. Nakon što je sudac objavio da je Gotovina kriv, branitelji su počeli glasno zviždati.

"Nisam očekivao da ću prisustvovati porazu Hrvatske", rekao je ratni ministar Vekić.

Branko Borković odmah po izricanju presude izjavio je da poziva na razum i jedinstvo. "Ovo je presuda Hrvatskoj državi, politička konotacija je vidljiva u svakom trenutku. SAO Krajini se daje legitimitet – ovo je nagrada Srbiji za Kosovo", sažetak je njegove izjave.
15.04.2011. 11:05:33
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    15.04.2011. 12:46
    Branitelji dragi, ne trebate uopće biti šokirani donijetim presudama kada se zna činjenica da je ta ista ''demokratska'' Europa dala zeleno svjetlo da se napravi pokolj nad hrvatskim i bosanskim življem, a četnici nagrade BH prostorima koji joj, povijesno gledajući, nisu nikada pripadali.SRAO KRAJINI s topuzinom na čelu se daje legitimitet države u punom smislu te riječi, a našu domovinu se stavlja na stup srama samo zato što se je branila od primitivnih i zatucanih srpskih hordi.
    I mi, kao nacija, bismo u nekoj budućnosti trebali i dušom i tijelom na referendumu glasovati za tu i takvu Europu koja nam zapravo nikada nije bila niti će ikada biti sklona ...
Novi komentar
nužno
nužno