« Auto-moto
objavljeno prije 13 godina

Stota parada limenih ljepotana u Chicagu

U Chicagu je 6. veljače počeo jubilarni Auto Show

Novi Mitsubishi Eclipse
Novi Mitsubishi Eclipse
Više o

Chicago

,

auto show

U Chicagu je jučer za novinare otvoren jubilarni, stoti po redu Auto Show. Fešta automobila u ‘Vjetrovitom gradu’ (Windy City) se održava na McCormick sajmištu do 17. veljače, uz nazočnost većine svjetskih automobilskih tvrtki. Nema naravno sajam u Chicagu ‘težinu’ kao oni u Detroitu ili Los Angelesu, ali na njemu ove godine ima nekoliko noviteta.

Prva zvijezda GM-a je svakako brutalni pick-up Denali XT Hybrid. Puno pažnje su privukli njihov novi Hummer H3T kamionet, kao i GMC Sierra kamionet, two-mode hybrid sa 6,0-litarskim V8 motorom.

Premijeru u gradu na obali jezera Michigan ima redizajnirani Mitsubishi Galant koji će u prodaji u SAD-u biti za nekoliko tjedana. U najjačoj verziji, novi Galant ima 258 KS snažni MIVEC V6 motor uparen sa Sportronic automatskim mjenjačem sa 5 brzina.

Još jedan adut Mitsubishija je Eclipse koji je doživio facelifting, pa ima promijenjeni prednji dio. U ponudi će ovaj atraktivni bolid biti s dva motora – 2,4-litarskim sa 162 KS i 3,8-litarskim sa 265 KS za inačicu Eclipse GT.

Korejski Hyundai na ovom salonu izlaže redizajniranu Sonatu i novu Elentru Touring. Sonata je duga 4,5 m i pokreće je četverocilindrični DOHC Theta II motor sa 175 KS. U ponudi je i 3.3 V6 sa 249 ‘konja’.

Premijeru ima i serijska inačica Elantre Touring, opremljena s DOHC 2,0-litarskim benzincem uparenim s ručnim ili Shiftronic automatskim mjenjačem.

Dužina joj je 2275 mm, a ima ABS, EBD, ESC, 17-colne naplatke, kožnati interijer...

Piše: ŽS
07.02.2008. 22:17:33
Novi komentar
nužno
nužno