« Sanjarica
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca

Što znače boje u snovima

Što nam u snovima govore boje?
Što nam u snovima govore boje? (Shutterstock)
Više o

boje

,

snovi

,

sanjanje

,

sanjarica

,

crna boja

,

zelena

,

ljubičasta

,

crvena boja

,

plava

,

značenje boja

,

bijela boja

,

ružičasta

,

siva

,

smeđa

,

zlatna

Boje u snovima nisu samo dekoracija, nego nose određena značenja koja je dobro znati kako biste lakše protumačili svoje snove.

Tako bijela boja uvijek znači nevinost, istinu i čistoću, neki novi pogled na život i upozorava da trebate razmisliti koliko ste u nekim situacijama stvarno iskreni, a koliko svoje riječi prilagođavate svojim ciljevima.

>> Najčešći snovi i njihovo značenje >>

Crna boja, s druge strane, simbolizira mržnju, zlobu, opasnost, misterij, tugu i smrt, sve negativne stvari, a povezivanje sa smrću je obično simbolično - radi se o propasti nekih ideja, potrebi da u donošenju odluka budete objektivniji i prihvaćate tuđa mišljenja.

Crvena boja simbol je seksa, strasti i energije, no jednako tako i hrabrosti i impulzivnosti, pa se obično povezuje s opasnošću, nasiljem i seksualnim nagonom. U snovima upozorava na umor i razmišljanje tome kako svojim postupcima mogu povrijediti druge osobe.

>> Sanjarica - tumačenje snova o sportu >>

Ljubičasta je boja nježnosti, produhovljenosti i ljubavi, a u snovima svijetle nijanse povezujemo s inspiracijom, dok su tamne povezane s osjećajem izdaje i neshvaćenosti.

Narančasta simbolizira nadu, sklad i ravnotežu, pa je u snovima svjetlija nijansa povezana sa samokontrolom, dok tamnije nijanse govore o ponosu i taštini. Najčešće je značenje tajna želja za novim iskustvima i upoznavanju novih ljudi.

>> Sanjarica za seksi snove >>

Plava boja simbolizira intelekt, istinu i pravdu, pa se u snovima povezuje s duhovnim vodičem, a poruka je da se treba opustiti i usporiti tempo života. Svijetle nijanse boje povezane su s kreativnošću, dok su tamnije znak depresije i brzih promjena raspoloženja.

Ružičasta je boja dobrote, sreće, radosti i ljubavi, a povezuje se sa slabošću i nezrelošću, naročito u ljubavnim pitanjima.

Siva boja povezuje se s individualizmom, a ukazuje na zbunjenost, strah, depresiju i bolest, u snovima je tumačimo kao pokazatelj izoliranosti i emocionalne usamljenosti.

>> Sanjarica, sanovnik, tumač snova >>

Smeđa boja je boja materijalizma, udobnosti i praktičnosti, povezuje se, naravno, sa zemljom pa se tumači kao znak da je vrijeme za povratak korijenima.

Srebrna boja označava čistoću i pravdu, a simbolizira energiju koja vas štiti, dok je zelena boja znak mira, nade, plodnosti, promjena i razvoja. Ipak, tamne se nijanse povezuju s pohlepom, tvrdoglavošću i zavišću. Novac i ljubomora također su povezani sa zelenom, koja ukazuje na nedostatak iskustva.

Zlatna boja pokazuje napredak, usavršavanje i bogatstvo, simbolizira želju za uspjehom i odlučnost u dostizanju zadanih ciljeva.

01.02.2015. 14:18:00
Novi komentar
nužno
nužno