« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Ashton, Pamela, Carla...

Što slavni rade na Twitteru?

Sve više poznatih osoba odlučuje promovirati vlastiti lik i djelo putem društvenih mreža i blogova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Twitter)
Više o

Ashton Kutcher

,

Carla Bruni Sarkozy

,

Twitter

,

slavni na Twitteru

,

poznati na Twitteru

Navala znatiželjnika nedavno je srušila stranicu Carle Bruni-Sarkozy koja je obećala da će od "A do Ž" izvještavati o svom životu s francuskim predsjednikom u Elizejskoj palači.

Kako je server ponovno uspostavljen, Carla Bruni nastavila je opisivati početke svoje veze sa današnjim suprugom, koji je pak najavio da će putem Twittera objavljivati najnovije informacije sa svojih važnijih međunarodnih sastanka.

Ipak, ono što je zvučalo kao odličan uvid u privatni život prve dame Francuske u stvarnosti je odlično osmišljen PR organiziran oko para Bruni-Sarkozy. Njeni "postovi" napisani su u maniri spin-majstora, dok je glavni cilj njegovih poruka stjecanje naklonosti javnosti i pobjeda na sljedećim izborima.

Kada je Carla Bruni suprugu britanskog premijera Browna prikazala ne baš simpatičnom ilustracijom, sam Brown je odmah reagirao i putem Twittera objasnio da mu se sviđaju Carline opaske i da je njegova žena bila ugodno iznenađena duhovitim prikazom.

Twitter za sve više slavnih i poznatih osoba predstavlja idealno sredstvo komunikacije s javnošću. Naime, plasiranjem izravnih kratkih poruka, zvijezde sužuju manevarski prostor medija koji često puta iskrivljuju njihove izjave i prikazuju ih u pogrešnom svjetlu.

Poznati ovisnici o Twitteru stoga su Ashton Kutcher, Pamela Anderson, Victoria Beckham, Heidi Klum i brojni drugi glumci, pjevači i (ne)važne javne osobe, koje sa svojim sljedbenicima dijele najrazličitije vrste poruka.

Gwyneth Paltrow redovito objavljuje recepte za pripremanje kulinarskih specijaliteta, ali i svakidašnjih jela koje kuha Chrisu Martinu.

Pjevač John Mayer uglavnom piše o glazbi i instrumentima te vlastitim proizvodima koji se mogu kupiti u prodavaonicama.

Trendseterice poput Victorije Beckham i Heidi Klum web koriste kao besplatan prostor za promociju vlastite modne i kozmetičke linije.

Elizabeth Taylor objavila je putem Twittera da uskoro mora na operaciju srca i zamolila javnost da se pomoli za nju.

09.10.2009. 14:16:03
Novi komentar
nužno
nužno