« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
OPREZNO ...

Što se NE radi na poslovnom računalu

Računala su postala normalan dio poslovne opreme i nerijetko ljudi imaju i poslovno i privatno računalo, a evo što ne bi trebali raditi na onom službenom

Ovo se nikako ne smije raditi ...
Ovo se nikako ne smije raditi ... (Shutterstock)
Više o

računalo

,

računalna sigurnost

,

službeno računalo

Službeno računalo više se ni ne broji kao neki specijalan dodatak na poslu, već se gotovo podrazumijeva, no i dalje je potrebno biti vrlo oprezan u njegovom korištenju u privatne svrhe, i to iz više razloga. 

Za početak, nikad nemojte obavljati privatne financijske transakcije preko poslovnog računala, jer sigurnost na internetu sve je upitnija, a zaposlenici kompanija glavni su cilj hakera zbog mogućnosti da upadom u jedno računalo uđu i u ostala. Stoga, bankarenje ostavite za kućno računalo (i pobrinite se da bude sigurno).

Naravno, u to spada i raznorazno naručivanje robe ili usluga, jer hakerima nema veće sreće nego kad počnete upisivati brojeve kreditnih kartica. Naime, imajte na umu - vaše računalo možda i jest čisto, no jeste li sigurni u računala svojih kolega?

Na kraju, privatni upiti, medicinski problemi, veze i slično nisu teme koje se trebaju pojavljivati na poslovnom računalu - prvo, mogu doći do poslodavca, a i vaše računalo može otići nekom kolegi kad dobijete novo, a vi sigurno nećete uspjeti sve obrisati ...

Sve u svemu, poslovno računalo - za posao! 

P.S. Surfanje sumnjivim stranicama se podrazumijeva, naravno  :)

05.10.2015. 13:24:00
Novi komentar
nužno
nužno