objavljeno 06.04.2010. 20:24:00
ČITANJE OSOBNOSTI

Što o svjetskim vođama govore njihovi potpisi?

GALERIJA - Stručnjakinja iz područja grafologije analizirala je autograme Obame, Merkel, Sarkozyja i drugih

Evo kako se potpisuje Hugo Chavez
Evo kako se potpisuje Hugo Chavez (MWN)

Maricarmen Muñoz Barroso, svjetski poznata stručnjakinja za rukopis, analizirala je za Metro potpise šest svjetskih lidera, odnosno objasnila je što njihovi autogrami govore o njihovim osobnostima. Napomena - dopredsjednica Meksičkog grafološkog koledža nije znala čije potpise analizira.

Barack Obama, predsjednik SAD-a: Voli flertovati s osobama suprotnoga spola. Brzo razmišlja i voljan je žrtvovati se za vlastite ideale. Hiperaktivan je, nepopustljiv i pomalo nervozan. Sklon je uveličavanju problema, ali za njega cilj opravdava sredstvo.

Angela Merkel, njemačka kancelar ka: Ova je osoba vrlo intuitivna i ne voli miješati osobno s javnim. Vrlo je ljubazna i u njenim idejama se očituje određena doza naivnosti. Otvorena je prema promjenama, ali seksualnu tematiku smatra napadnom. Vrlo je osjećajna i dobra u odnosima s javnošću, ali preferira biti udaljenom od sukoba.

Nicolas Sarkozy, francuski predsjednik: Ova je osoba vrlo idealistična. I to toliko da bi s lakoćom mogla postati fanatičnom. Svaki projekt započinje s mnogo energije i nema teorije da zadrži taj svoj tempo zbog čega je nedosljedna. Uznemirena je i nervozna, ali istovremeno vrlo pragmatična i sklona umjetničkom. Nije timski igrač i najbolje radi sama. U ulozi ljubavnika je vrlo romantična i nepredvidljiva. Lako pada u depresiju.

Hugo Chavez, predsjednik Venezuele: Ovaj je čovjek snažnoga karaktera i vrlo je strog. Može biti impulzivan, nametljiv i okrutan i poprilično je rastresen. Najradije bi ostavio prošlost iza sebe, ali ne uspijeva. Previše je nepopustljiv. Njegovo obrazovanje bilo je strogo i on bi bio dobar u nekoj vojnoj ulozi i svakako bolji šef nego podređeni. Čini se da ima problema s kičmom.

Felipe Calderon Hinojosa, predsjednik Meksika: Vrlo je savjestan kad je u pitanju njegov imidž i uvijek se trudi ostaviti najbolji dojam. Vrlo je društven i pragmatičan i važna mu je ekonomičnost. Vrlo je žilav i sklon je agresivnim reakcijama. Timski je igrač.

Luiz Inácio Lula da Silva, predsjednik Brazila: Ovo je vrlo pragmatična osoba. Duboko je samouvjerena, ali istovremeno traži sklonište od svih i svega. Važna joj je uloga žene. Ovaj je čovjek vrlo prizemljen i nikad ne sanjari o budućnosti. Voli biti u središtu pozornosti i smatra se tradicionalistom. Vrlo je društven, poštivan, izravan i bez dlake na jeziku. Možete vječno živjeti s njim i nikada ga u potpunosti ne upoznati.

Piše: Gabriela Gutierrez/Metro Mexico
06.04.2010. 20:24:00
http://m.metro-portal.hr/sto-o-svjetskim-vodjama-govore-njihovi-potpisi/37255/