« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
ANKETA

Što kažu građani o listi poreznih dužnika

Istraživanje agencije Ipsos Puls za Dnevnik NoveTV pokazalo je da građani podržavaju objavljivanje liste poreznih dužnika

Lista dužnika sviđa se građanima
Lista dužnika sviđa se građanima (Arhiva)
Više o

Ministarstvo financija

,

Porezna uprava

,

lista dužnika

,

porezni dužnici

,

lista poreznih dužnika

,

popis poreznih dužnika

,

popis dužnika

,

porezni dužnici lista

Lista poreznih dužnika najtraženija je riječ na hrvatskom webu od objavljivanja popisa tvrtki, obrta i pojedinaca koji su dužni nevjerojatnih 30 milijardi kuna poreza i doprinosa državi. Istraživanje objavljeno u Dnevniku NoveTV pokazalo je da se Hrvati slažu s takvom odlukom, i to čak tri četvrtine ispitanika.

Samo 19 posto ispitanika nije se složilo s objavljivanjem, a 6 posto je izjavilo da je to prvi potez Vlade koji pokazuje da se nešto ipak radi.

Kako je lista poreznih dužnika izazvala kontroverze zbog vrtoglavih iznosa koje su nakon toga dužnici opovrgavali, razotkrivanja svetih krava koje su mogle poslovati kako žele, ali i grešaka i gluposti poput objave imena i podataka maloljetnika čija je jedina krivnja što su se njihovi roditelji zaigrali, građani su ipak sa nevelikih 57% procijenili da je država bila popustljiva po političkoj liniji.

Podsjećamo, popis se nalazi OVDJE, pa vi pregledajte ima li poznatih :)

Lista pravnih osoba

Lista fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost

Lista građana

Ako želite detaljnu pretragu popisa poreznih dužnika po imenima, to možete napraviti OVDJE.

05.08.2012. 13:04:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nada
    05.08.2012. 13:41
    Na listi sam vidjela i osobu koju osobno znam. Ima četvero djece, živi u prastaroj šupi u jednom dvorištu. Zbog vlastite nezaposlenosti otvorio je obrt. Ali doprinosi nisu nešto što se uzima od zarade. to je fiksna obaveza, unaprijed određena. kad nema zarade, tone se još dublje. Sad će pametni političari plijeniti šupe a djecu otjerati na ulicu. poslije će se pitati kako nam je mladež agresivna...
Novi komentar
nužno
nužno