« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
VJEČITA MUKA

Što kada ne znate što hoćete od svog života?

Većina ljudi se našla ili još uvijek je u situaciji da ne znaju što žele postići u životu ili kakvu karijeru žele, odnosno, jednostavno nemaju pojma što hoće od svojeg života

Fotografija vijesti
Više o

studiranje

,

posao

,

budućnost

,

život

,

inspiracija

"Učini nešto od sebe! Napravi nešto u životu!" Zvuče li vam poznato ove zapovijedi koje najčešće izlaze iz usta zabrinutih roditelja? Možemo se kladiti da je dobar dio vas to jednom u životu ili čuo ili izgovorio, a da ne govorimo da se većina u jednom periodu života tako i osjećala.

Svi koji nisu znali, ili još uvijek ne znaju, što bi od svog života su, vjerovali ili ne, sasvim normalni, odnosno dijele istu sudbinu kao i 43 posto studenata koji su izjavili u nedavnom istraživanju da ne znaju kakva će im biti karijera.

Pošto znamo da je vrlo teško dati odgovor na esencijalno pitanje „Što hoćeš od života?" donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu biti svojevrsne ideje vodilje, barem dok ne odlučite i saznate što želite od budućnosti.

Neka vam motiv bude visoka plaća -  Razmišljate o budućnosti i jednostavno se ne vidite u ičemu. Niti jedno zanimanje nije vam dovoljno privlačno, osim možda testera madraca, profesionalnog gamera ili astronauta ali, nažalost, ta zanimanja su ili izmišljena ili gotovo nedostižna. Ako vam je svejedno čime bi se bavili, onda mi ne vidimo razloga zašto se ne bi bavili nekim zanimanjem koje je dobro plaćeno.

Okušajte se u svemu - Život jednostavno nije pravocrtan, nego je pun uspona i padova, te lijevih i desnih skretanja. Stoga ne morate ustrajati i gurati jednu stvar, pogotovo ako ne znate što hoćete od života. Probajte se baviti sa što više različitih zanimanja i možda se u jednom baš pronađete. Život je pun malih iznenađenja.

Pronađite uzor - Ako ne znate čime bi se bavili ne morate inspiraciju tražiti listajući poslovni oglasnik dovoljno je da se malo osvrnete oko sebe. Procijenite da li je zanimanje vaših roditelja dovoljno zanimljivo, možda možete naslijediti obiteljski biznis ili vam se mogu dopasti njihova mjesečna primanja. No, ako ne želite biti poput vaših roditelja potražite nekog drugog idola koji će vam dati cilj i motiv. Želite zakucavati poput LeBrona? Trenirajte košarku.

Pronađite inspiraciju - Odluka o smjeru kojim ćemo krenuti u životu je vrlo teška i potrebna nam je sva pomoć kako ne bi pogriješili. Od malena volite sve vrste životinja i nije vam se problem brinuti o njima? Odgovor sam nameće što da budete u životu, završite Veterinu i radite ono što vas uveseljava.

Držite se onog u čemu ste dobri - Čak i one osobe koje znaju što hoće od života mogu raditi posao koji im ne pruža zadovoljstvo. Iako vam ne želimo da radite posao koji mrzite predlažemo vam da ipak pokušate ostvariti karijeru u zanimanju koje vam ide od ruke. Možda ćete svako jutro odlaziti od kuće s knedlom u grlu, no postoji velika šansa da vaši poslovni uspjesi to dovedu u neku ravnotežu.  

07.12.2011. 20:34:03
Novi komentar
nužno
nužno