« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Što je Vivo super HDR s AI tehnologijom?

Uz novu AI super HDR tehnologiju, bit će moguće dobiti gotovo savršeno osvijetljene sve aspekte fotografije, više optimiziranih detalja s dobro naglašenim i uravnoteženim sjenama

Vivo super HDR s AI tehnologijom
Vivo super HDR s AI tehnologijom (Vivo)
Više o

AI

,

Vivo super HDR

,

Vivo

Vivo se više ne fokusira samo na selfie kamere u mobilnoj fotografiji. Kineska tvrtka najavila je Super HDR s integriranom umjetnom inteligencijom za preciznije rješavanje kontrasta tamnih i svijetlih tonova kod fotografiranja, ali bez dodatnih zahtjeva za korisnika. Kako radi ? Pa, kao i normalni HDR, ali puno bolje.

Super HDR podržava ekspoziciju, ili ukupna količina svjetla kojoj je dopušteno da padne na fotografski medij, vrijednosti 14 EV (engl. exposure value) za snimanje do 12 sličica po kadru na jednoj fotografiji. Ovo je bez presedana jer većina pametnih telefona koristi samo tri okvira na HDR modu za rješavanje problema razlika od jakih tamnih i svjetlosnih tonova na fotografiji.

Uz novu AI super HDR tehnologiju, bit će moguće dobiti gotovo savršeno osvijetljene sve aspekte fotografije, više optimiziranih detalja s dobro naglašenim i uravnoteženim sjenama.

Posljednje, ali ne najmanje važno, složeni AI algoritmi omogućavaju pritiskom korisnika na okidač da kamera zna koju vrstu fotografije snima. U međuvremenu algoritmi određuje idealnu strategiju ekspozicije i odabiru okvire za spajanje unatoč izazovnoj rasvjeti. Takve fotografija trebale bi izgledati uravnoteženo i prirodno.

Vivo je također napravio proboj kada je uveo tehnologiju s pozadinskim osvjetljenjem i s ovom inovativnošću, zasigurno u mobilnu fotografiju donosi novu razinu. Nažalost, Vivo još nije izjavio koji će telefon imati ovu tehnologiju. Nadamo se da ćemo to znati vrlo brzo i neče ju zadržati samo za sebe.

Evo snimke koje je objavio vivo kako bi pokazali mogućnosti nove tehnologije.  

Piše: Sanja Ledinek
18.04.2018. 15:31:00
Novi komentar
nužno
nužno