« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
YIKES

Što je sve poskupilo u novogodišnjoj noći

Dok ste vi slavili, a Slavko se sunčao i gledao sjajni vatromet na Burj Khalifi, njegovi zakoni opet su duboko zaronili u naše džepove

Vlada u akciji punjenja proračuna
Vlada u akciji punjenja proračuna (Arhiva)
Više o

Slavko Linić

,

nove stope PDV-a

,

PDV na lijekove

Hrvatska, mala zemlja s trećom najvišom inflacijom u Europi, dostojno je proslavila Novu godinu, no kad se svi skupa otrijeznimo i u utorak odemo u trgovinu ... neće vam baš početi sjajno.

Naime, u novogodišnjoj nam je noći umjesto čestitke Slavko Al Dubai prije puta ostavio niz izmjena zakona i uredbi koje su nam poskupile ionako nevjerojatno i bezobrazno skup život. Na kruh i mlijeko uvela se stopa PDV-a od 5 posto (do sada 0), a istu stopu sad imaju lijekovi, ortopedska pomagala, ulaznice za kino i knjige. 

Naravno, glupi Hrvati su bolesni i kulturni, pa što im se ne bi uzelo i tu. Da Slavko ne želi da Hrvati rade, vidi se i po tome što, osim što se trudi povećati broj nezaposlenih svakoga dana, pojeftinila nam je i kava u kafićima, pa sad možemo jeftinije sjediti u birtiji ... 

Tako će država u blagajnu ubaciti otprilike 1.3 milijarde kuna za još malo skijanja i sunčanja u Dubaiju.

Prognoze svih ovih poteza? Do lipnja još preko 100 tisuća novih nezaposlenih, što će brojku opasno približiti na nevjerojatnih pola milijuna, inflacija od najmanje 4.5 posto i u najboljem slučaju stagnacija BDP-a, ako ne i pad.

01.01.2013. 11:37:00
Novi komentar
nužno
nužno