« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
JABUKO, JABUKO...

Što će Apple izmisliti nakon automobila koji voze bez vozača

Dakle, jednom kad automobili koji sami voze postanu dio naše svakodnevice, koji će biti sljedeći Appleovi projekti

Apple je pun ideja
Apple je pun ideja (Arhiva)
Više o

Apple

,

novi projekti

,

samovozeći automobil

Apple trenutno radi na razvijanju automobila koji će voziti sam, bez vozača, a njihov šef, Tim Cook, prigodno za The Guardian komentira da je "automatizacija majka svih projekata", a prijevozna sredstva su samo jedan od primjera koji se može automatizirati. Zbog toga se pitamo, koje joj mogu biti ostale koristi?

Dakle, jednom kad automobili koji sami voze postanu dio naše svakodnevice, koji će biti sljedeći Appleovi projekti?

1. Kupovanje namirnica

Već danas postoje poluautomatizirani sustavi koji za vas mogu naručiti namirnice da vam budu dostavljene na kućni prag, no što ako bi njih u budućnosti mogao naručiti sam vaš frižider? Ili što ako bi se sam mogao automatski napuniti?

Nikada nam ne bi falilo hrane u frižiteru? Apple, molimo te, požuri se!

2. Vježbanje

Nužno je da bismo bili zdravi, no ponekad nam se zaista ne da vježbati. Pa zašto onda netko ne bi izmislio robotsko odijelo koje možemo navuči na sebe, a koje bi stimuliralo naše mišiće dok spavamo? Ne bi li bilo divno probuditi se i znati da smo otrčali naših 5 kilometara?

3. Druženje

Tko više ima vremena za druženje, pogotovo sada kad je počela nova sezona Igre prijestolja? Tko ima vremena za druge, kad nas čeka tisuću mailova na koje treba odgovoriti, kad radimo više radnih sati nego ikad? Možda bi bilo dobro da netko izmisli androida koji bi umjesto nas odlazio na društvene događaje da slučano nešto ne bismo prospustili.

4. Kuhanje

Čemu trošiti vrijeme i na to kad bi i to mogao umjesto nas raditi neki kvalitetan robot?

5. Odgajanje djece

Ne možemo biti uz njih dvadeset i četiri sata dnevno, ali roboti mogu. Mogu ih nagovoriti da ujutro operu zube i pročitati im priču prije spavanja. Ali što bismo onda mi sa svim tim slobodnim vremenom?

6. Praćenje društvenih mreža

U današnje vrijeme, ako niste prisutni na nekoj od društvenih mreža, praktički ne postojite. Ako, pak, ste prisutni na više njih, nemate vremena ni skuhati kavu. Zašto se Apple ne bi pobrinuo za to da vaš telefon s vremena na vrijeme objavi neki status, samo zato da bi ljudi znali da ste još uvijek živi...

7. Čišćenje

Tu smo već dovoljno napredni jer odavno postoje roboti koji usisavaju i peru prozore, ali što je s ribanjem kade i odštopavanjem umivaonika? I to netko treba obaviti.

 

Bi li se Apple trebao posvetiti kojem od ovih projekata? Ili još uvijek nešto od toga možemo i sami?

 

 

 

Piše: Andrea Holi
03.08.2017. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno